POH-GGZ Academy

Het online leerplatform voor POH-GGZ

We leven in een samenleving die steeds complexer wordt. Ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan snel. Je kennis hierin up-to-date houden is en blijft een uitdaging. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de functies binnen de huisartsenzorg. Toegankelijke, betaalbare en goede kwaliteit van zorg neerzetten, dat is waar we naar streven.

De wijze waarop een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) hulp verleent, is zeer divers en afhankelijk van de vraagstelling en type patiënt die men op het spreekuur krijgt, alsmede de persoonlijke achtergrond en bagage van de POH-GGZ. Ook de wensen vanuit de huisartsenpraktijk kunnen van belang zijn. Diversiteit in uitvoering is daarom juist gewenst.

POH-GGZ Academy

De ontwikkelingen zijn op individueel niveau niet altijd goed te overzien en bij te houden. Het is daarom van belang dat een POH-GGZ in hun functie voldoende gefaciliteerd wordt. Vanuit onder andere deze gedachte ontstond POH-GGZ Academy, het online opleidingsplatform met daarop een uitgebreid scholingsaanbod. Met POH-GGZ Academy maken we leren toegankelijk door een ruim leeraanbod aan te bieden op één centrale leerplek.

POH-GGZ Academy ondersteunt een POH-GGZ binnen de huisartsenzorg bij het verder ontwikkelen van bestaande competenties en kennis, en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Vier soorten trainingen

Op POH-GGZ Academy zijn vier soorten trainingen te onderscheiden:

  • Micro-learnings: dit zijn voornamelijk korte informatievideo’s. Ze bevatten informatie, kennis of vaardigheden die de POH-GGZ snel kan bekijken en/of leren of die wellicht tijdens het spreekuur aan een patiënt getoond kan worden. Deze gratis video’s duren circa vijf minuten. De categorieën zijn erg uiteenlopend en het aanbod kan onbeperkt worden bekeken.
  • Online trainingen (e-learnings): een e-learning gaat een stapje verder en is gericht op kennismaken met een methode, het aanleren van een competentie of het geven van psycho-educatie. Het aanbod is specifiek samengesteld voor de POH-GGZ binnen de huisartsenzorg. Enkele trainingen zijn geaccrediteerd bij de LV POH-GGZ of een andere beroepsvereniging.
  • Digitale scholingen: dit betreft het online scholingsaanbod dat door Praktijksteun georganiseerd wordt. Deze scholingen vinden plaats via Teams of Zoom waarbij interactie en vragen stellen mogelijk is.
  • Fysieke scholingen: dit betreft het fysieke scholingsaanbod dat door Praktijksteun georganiseerd wordt. Deze scholingen worden enkel aangeboden in de regio’s waarin we een samenwerking hebben met de regionale huisartsenorganisatie of waar onze eigen collega’s werkzaam zijn. Mochten deze fysieke scholingen in de omgeving van jouw praktijk georganiseerd worden, kan hier bij een samenwerking gebruik van gemaakt worden.
Meer informatie?

Wil je als POH-GGZ, huisartsenpraktijk of regionale huisartsenorganisatie aansluiten op POH-GGZ Academy? Of ontvang je graag eerst meer informatie over het leerplatform en ons aanbod? Vul dan onderstaand jouw gegevens in. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.