Met onze professionals streven wij ernaar om samen met de huisarts de kwaliteit van zorg te verbeteren. Maak hieronder kennis met het team.
Wil jij dit team van professionals komen versterken?
Mijn naam is Ada Hontelez. Geboren en getogen in het westelijk deel van Noord-Brabant, waar ik nu ook woonachtig ben. Na mijn VWO opleiding besloten om via werken en leren de opleiding te doen tot psychiatrisch verpleegkundige. Lange periode ben ik werkzaam geweest op een PAAZ in Breda. Hierna vervolgens als PIT-vpk en Ambulant verpleegkundige via de Reinier van Arkelgroep gaan werken in regio Den Bosch. Door de grote veranderingen binnen de zorg de afgelopen jaren, heb ik in oktober 2014 de overstap gemaakt om als POH-GGZ in de huisartspraktijk te gaan werken. Ondertussen binnen 3 huisartsenpraktijken in Tilburg, Breda en Waspik. De lage drempel binnen de huisartsenpraktijk maakt het voor vele mensen makkelijk om deze stap te maken. Het leuke van het werk, vind ik dan ook, dat je veel verschillende mensen op relatief eenvoudige wijze weer kunt ondersteunen, zodat ze weer verder kunnen.
Het leuke van het werk, vind ik dan ook, dat je veel verschillende mensen op relatief eenvoudige wijze weer kunt ondersteunen, zodat ze weer verder kunnen.
Mijn naam is Aleyt Hamerslag. In 1995 heb ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Nijmegen afgerond. Vervolgens de propedeuse aan de Universiteit voor Humanistiek afgerond en toen ben ik gaan werken binnen de Kinderpsychiatrie. Later binnen GGZ Oost Brabant, met volwassenen. Daar heb ik de opleiding tot Cognitief en Gedragtherapeutisch Medewerker gedaan en ben ik geaccrediteerd door de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT). Toen heb ik 3 jaar in Zweden gewoond. Sinds juli 2013 werk ik als POH-GGZer. Via via hoorde ik van de functie en ik werd direct enthousiast. Het concept waarbij de hulp in de huisartsenpraktijk wordt aangeboden en hierdoor laagdrempelig en dichtbij huis is voor de patiënt sprak me aan.
Mijn vaardigheden als POH-GGZ: Het werken met mensen heeft me altijd gegrepen. Ik heb me verder ontwikkelt in de Acceptance and Commitment Therapy. Werkelijk in gesprek gaan met een ander en onderzoeken wat er speelt en wat iemand nodig heeft, is voor mij een hele leuke uitdaging!
Het is een boeiend beroep waarbij je met verschillende mensen in aanraking komt en elke patiënt heeft weer iets anders nodig en dat maakt de uitdaging voor mij!
Mijn naam is Alida Stukker. Ik werk sinds 1 juni 2018 met veel plezier als POH-GGZ in Nijmegen en dit bevalt me heel erg goed!
De keuze om de opleiding POH-GGZ te doen heb ik in een hectische periode gemaakt vanuit een vraag aan mezelf: wat zou ik willen doen als mijn huidige werk (bij het dr. Leo Kannerhuis) me niet meer bevalt of als de organisatie failliet gaat? De opleiding en stage bevielen goed, maar ook het werk daarnaast nog! Ik heb daarom nu twee banen: als POH-GGZ en als behandelaar bij een poliklinisch behandelcentrum (volwassenen met autisme in de SGGZ). De afwisseling is heerlijk en ik ervaar het werk als POH-GGZ als druk maar ook erg boeiend. Ik geniet van de manier van werken die erg overzichtelijk is vergeleken met het werken in een specialistische GGZ-instelling. Een gereedschapskist die ik het meest gebruik is die van de ACT, maar ook e-health vind ik een mooi iets om in te zetten. Hiermee wordt de eigen regie gestimuleerd. De diversiteit als het om de aard van de klachten en problematiek gaat blijft uitdagend en ik heb ook veel profijt van wat ik tijdens vorige functies en opleidingen geleerd heb: ik heb me in verschillende functies (van sociotherapeut tot arbeidstrainer, jobcoach en therapeut), voornamelijk bezig gehouden met mensen met autisme, het thema arbeid, en de Acceptance and Commitment Therapy. Ik blijf mensen interessante wezens vinden en leer nog elke dag.
Anders leren omgaan met dingen, vermindert veel psychische klachten: ervaringsoefeningen zijn hierbij een uitstekend middel!
Hi! Ik ben Amy van Helfteren en ik ben sinds 2023 werkzaam als POH-GGZ bij Praktijksteun. Hiervoor heb ik gewerkt in de 24-uurszorg en op de polikliniek van de SGGZ. Ik ben opgeleid als HBO-verpleegkundige en heb aanvullend de opleiding gevolgd tot cognitief gedragstherapeutisch werker (CGW).
Het mooie aan mijn werk is dat ik de kans krijg om naast iemand te mogen staan en mee te lopen op het pad naar herstel. Ik vind het hierbij belangrijk dat iemand zich gehoord en gezien voelt en dat de relatie gelijkwaardig is. Daarnaast wil ik mensen graag inspireren om dicht bij zichzelf te blijven en te kiezen voor de dingen die hen gelukkig(er) en gezond(er) maken!
Mijn naam is Angela van de Kerkhof. Ik heb de overstap gemaakt naar de functie POH-GGZ nadat ik 5 jaar in de langdurige psychiatrie heb gewerkt als ambulant begeleider. Ik heb mijn rugzak met kennis en ervaring meegenomen naar Praktijksteun om een bredere doelgroep te gaan helpen. In een tijd waar we allemaal nog drukker, sneller en efficiënter willen leven, wil ik mensen laten zien dat het zorgen voor je psyche net zo belangrijk is. Met als doel om meer balans te krijgen, en waar nodig, preventieve, gepaste en doelgerichte hulp te bieden.
Mensen zoals jij en ik, die hun kwetsbaarheid durven te delen, dat maakt dit werk heel speciaal.
Mijn naam is Anita Donatz en ik heb de overstap gemaakt naar de functie van POH-GGZ. Door mijn open en eerlijke houding, ben ik toegankelijk en betrouwbaar. Ik hou van een gestructureerde aanpak, ben ambitieus, gedreven en denk ik in mogelijkheden (oplossingsgericht).
Na het behalen van mijn HBO-V heb ik veel uiteenlopende zorg (gerelateerde) functies gehad, waaronder in de arbodienstverlening, farmaceutische industrie en als verpleegkundige op verschillende afdelingen binnen en buiten de GGZ. Gedurende mijn werkzaamheden bij Centrum voor Veerkracht en Stabiliteit (CVS) in Tilburg heb ik door oplossingsgericht en herstel ondersteunend te werken in korte tijd verbetering van de psychische klachten zien ontstaan bij cliënten, waardoor zij weer verder konden in het dagelijks leven.
In de functie van POH GGZ verwacht ik cliënten met uiteenlopende hulpvragen te kunnen ondersteunen door een goede afstemming en door samen te onderzoeken welke zorg passend en doelmatig is.
Uitgangspunt is het samen benutten van mogelijkheden, door altijd te kijken wat er wél mogelijk is in het herstelproces.
Mijn naam is Anita Raassens en sinds maart 2019 ben ik werkzaam als POH-GGZ. Eerder heb ik gewerkt in de Specialistische GGZ waarna ik de overstap heb gemaakt naar het ambulant werken. Eerst als gezinsvoogd bij Bureau Jeugdzorg en later als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Mijn ervaringen van de afgelopen jaren in het werken met mensen met psychische en psychosociale problemen, het onderhouden van de sociale kaart en het samenwerken met andere disciplines komen samen in deze functie. Ik werk nu in huisartspraktijken in Noord-Limburg. Dat mensen mij hun levensverhaal toevertrouwen vind ik heel bijzonder. Door het bieden van een luisterend oor, het geven van advies of het doorverwijzen naar passende vervolghulp wil ik mijn steentje bijdragen aan het herstel van de patiënt. Wat mij erg aanspreekt is dat ik op een laagdrempelige en zelfstandige manier kan werken.
Er is slechts één weg naar geluk en dat is op te houden je zorgen te maken over dingen waar je geen invloed op hebt.
Mijn naam is Anke Christians. In april 2019 heb ik de overstap gemaakt naar de functie als POH-GGZ. Na zo’n 12 jaar met veel plezier in de specialistische GGZ te hebben gewerkt, voelde het voor mij als een goed moment om hier wat verandering in aan te brengen. Wat mij ontzettend aanspreekt in de functie is dat ik mensen voor me krijg in alle leeftijden en met uiteenlopende problematiek. Geen gesprek is hetzelfde. Wat ik daarbij mooi vind om te merken is dat je met een luisterend oor al zoveel kunt betekenen. Maar ook dat normaliseren al zoveel rust kan geven. Een uitdagende job, waarbij ik de ruimte krijg de functie in te vullen zoals deze bij me past.
Als je blijft geloven zoals je altijd hebt geloofd, dan blijf je doen wat je altijd hebt gedaan.
Mijn naam is Anneke Stoop. Na het behalen van het diploma mbo verpleegkunde ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als verpleegkundige in het algemeen ziekenhuis. Later heb ik de overstap gemaakt naar de geestelijke gezondheidszorg. Naast mijn werk op verschillende afdelingen heb ik deeltijd de studie HBO-V gedaan waarvan ik in 2005 het diploma behaald heb. Daarna ben ik met name werkzaam geweest in de kinder -en jeugdpsychiatrie. In 2009 heb ik de overstap gemaakt naar een huisartsenpraktijk. Echter de affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg bleef bestaan wat mij deed besluiten de opleiding POH-GGZ te gaan volgen. Deze heb ik in maart 2013 afgerond. In mei 2013 ben ik gestart als POH-GGZ. Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is de diversiteit van mensen en problematiek. De laagdrempeligheid van het werken in de eerste lijn en de samenwerking met verschillende huisartsen.
Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is de diversiteit van mensen en problematiek.
Na de studie kinder- en jeugdpsychologie heb ik ervaring opgedaan bij meerdere hulpverleningsvormen en met verschillende leeftijdsgroepen: zo heb ik kinderen geobserveerd op kinderdagverblijven, heb ik gewerkt op een mbo en heb ik jaren als behandelcoördinator binnen de jeugdhulpverlening gewerkt. In 2009 ben ik naar Brabant verhuisd en heb ik bijna 6 jaar als gedragswetenschapper bij Bureau Jeugdzorg in Tilburg gewerkt. Toen ik door bezuinigingen boventallig verklaard werd, was voor mij duidelijk dat ik weer echt hulp wilde gaan verlenen. Eerst ben ik bij GGz Breburg gaan werken, afdeling volwassenen gesloten, om meer zicht te krijgen op psychiatrische ziektebeelden en daarna heb ik ambulante ervaring opgedaan bij gezinnen. Mijn werkwijze is betrokken, positief, oplossingsgericht en kenmerkt zich door het bouwen aan het netwerk rond de patiënt.
Mijn naam is Annemarie de Feij- van Mourik woonachtig in West Brabant. In 1975 ben ik geboren in Zuid Afrika en heb daar 9 jaar gewoond. In 1984 ben ik geëmigreerd met mijn ouders en broer naar Nederland. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en een hond.
Na 18 jaar te hebben gewerkt binnen de jeugdhulpverlening en een periode binnen de specialistische GGZ wilde ik graag wat anders gaan doen. De functie van POH GGZ waarbij je samenwerkt met de huisarts om patiënten zo goed mogelijk op weg te helpen is voor mij een uitdaging.
Graag wil ik mensen en kinderen ondersteunen hun eigen kracht te hervinden, zodat ze zelf weer verder kunnen en weer met vertrouwen en hoop verder kunnen met leven.
Als de lat te hoog ligt, kun je er nog altijd onderdoor lopen…
Mijn naam is Annemarie Nederlof. In 2007 heb ik de studie psychologie afgerond aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van mijn studie ben ik werkzaam geweest in verschillende werkvelden en functies: ik ben begonnen als ambulant [gezins]ondersteuner, vervolgens heb ik op een crisis- en observatiegroep voor jongeren gewerkt. Hierna ben ik eind 2009 terecht gekomen in de verslavingszorg. Daar heb ik me bezig gehouden met crisiszorg, detox en diagnostiek. Met veel passie en toewijding heb ik in de verslavingszorg gewerkt totdat ik halverwege 2015 de uitdaging in het werk verloor. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en heb deze gevonden in de functie van POH-GGZ. Sinds september 2015 ben ik in dienst van Praktijksteun. Het spreekt mij aan dat mensen in korte tijd hun leven weer [behoorlijk] op de rails kunnen krijgen of dat ze, als de problematiek te complex is, sneller op de juiste plek terecht komen.
Mijn vaardigheden als POH-GGZ: Ik werk met de Matrix-methode en met Emotional Freedom Techniques [EFT, tapping] wat erg helpend kan zijn in het omgaan met angsten of trauma-gerelateerde klachten.
Het leven is makkelijker dan je denkt en moeilijker als je denkt.
Ik ben in juli 2021 begonnen bij Praktijksteun. Ik heb vanaf 1986 gewerkt in de SGGZ en de laatste 15 jaar SPV in jeugdteams bij meerdere organisaties.
Dan opeens ben je na aan het denken of je niet iets anders wil en wat dan. Na wat leuke gesprekken de beslissing genomen, ik ga werken als POH-GGZ. Een nieuwe uitdaging die weer energie geeft en waar ik mijn ervaring kan gebruiken.
Mijn naam is Astrid Sigmans. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Tot mijn 31-ste werkte ik in het bedrijfsleven. Toen mijn baan mij geen voldoening meer gaf, besloot ik me om te scholen en ben ik in deeltijd Social Work gaan studeren. Tijdens mijn opleiding startte ik als begeleider in de maatschappelijke opvang en werkte ik als groepsbegeleider op een groep voor cliënten met een LVB en ernstige gedragsproblematiek. De laatste vijftien jaren was ik werkzaam in de forensische psychiatrie bij Reinier van Arkel en als reclasseringswerker bij de verslavingsreclassering.
De overstap naar de functie van POH-GGZ (volwassenen) is een bewuste keuze geweest. Ik was op zoek naar een functie met veel zelfstandigheid en diversiteit, maar dan binnen een vrijwillig kader. In mijn huidige functie vind ik het erg leuk en afwisselend om mensen van allerlei leeftijden te spreken. Zo is geen enkele dag hetzelfde!
Mijn vaardigheden als POH-GGZ: Goed luisteren (ook tussen de regels door), motiveren en coachen.
Mijn naam is Babs Verduijn. Ik ben opgeleid als verpleegkundige en 12 jaar werkzaam geweest bij GGz Breburg. Hierdoor veel ervaring en kennis opgedaan binnen de GGZ. Daarna aan de slag gegaan als POH-GGZ bij Praktijksteun. Ik ben werkzaam in Tilburg, Sprang-Capelle en Oosterhout.
Ik vind het erg leuk om hier te werken. De laagdrempeligheid, het contact en samen kijken wat er anders kan waardoor je weer kracht kunt komen en het zelf weer op te pakken trekken mij aan in het werk. Het kan ook zijn dat dit niet passend is en dan zoek ik mee naar een juiste doorverwijzing.
Ik werk veel met ACT, hierbij staan loslaten, accepteren en voelen centraal.
Ik ben Bea Graste, sinds 2010 in dienst van Praktijksteun en werkzaam als POH-GGZ. Vanaf 2016 ben ik daarlangs ook meewerkend teamleider.
Lang geleden ben ik in de zorg begonnen als A verpleegkundige. Tijdens mijn stage op de PAAZ ontstond mijn belangstelling voor het werken met mensen met psychische problemen. Mijn zwager, die huisarts is, maakte me opmerkzaam op het werken als praktijkondersteuner GGZ. Ik ben me meer gaan verdiepen in de inhoud van de functie die toch nog steeds erg in ontwikkeling is. Dit sprak me aan en nog steeds! Ik ben altijd enthousiast geweest als het gaat om nieuwe dingen. Het feit dat de hulp die ik verleen laagdrempelig is, kortdurend en dat je snel resultaten ziet, geeft mij erg veel voldoening. Mensen kunnen bovendien snel terecht en zitten daarom niet met wachttijden. Het vraagt kennis van psychiatrie, luistervaardigheid, empathisch vermogen en dikwijls ook een portie gezond verstand. Ik heb er geen spijt van de stap naar de 1e lijn te hebben gezet!
Het feit dat de hulp die ik verleen laagdrempelig is, kortdurend en dat je snel resultaten ziet, geeft mij erg veel voldoening.