Terug naar overzicht

Tromgeroffel… dit is het nieuwe logo van Praktijksteun!

Dit is hem dan: het nieuwe logo van Praktijksteun! Waarom een nieuw logo, zul je je misschien afvragen. Rudolf Keijzer legt het onderstaand uit.

Aanleiding

“Bij Praktijksteun zijn we continu bezig met hoe we dingen beter en slimmer kunnen aanpakken, bijvoorbeeld wat betreft onze positionering en de indruk die we willen achterlaten. Praktijksteun is een persoonsgerichte, toegankelijke organisatie, waarin onder andere onze POH-GGZ collega’s heel dichtbij of naast mensen mogen staan in hun meest kwetsbare momenten. Kijk je dan naar het (oude) logo van Praktijksteun, dan was dat een strak vierkant, voor de meesten een wat zakelijke inslag”, vertelt Rudolf.

Naast dat het logo van Praktijksteun niet meer voldoende aansloot, is PRO Groep als moederorganisatie ook een ontwikkeling door aan het maken. PRO Groep heeft besloten zich in de breedte nog meer dan voorheen te richten op het beschikbaar houden van zorg. Vanuit hier is ook Robin ontstaan als nieuwe zusterorganisatie van Praktijksteun. Met Robin brengen we de zorgvraag en het zorgaanbod samen door (potentiële) professionals op te leiden, te ontwikkelen, in te zetten en te laten doorstromen. Rudolf: “Kortom, het moment was daar om met elkaar opnieuw na te denken over onze uitstraling en dus ook ons logo.”

Het nieuwe logo

“Dit logo past beter bij onze organisatie, de nieuwe positionering van PRO Groep en de gezamenlijke kernwaarden: bevlogen, betrokken en deskundig”, daar is Rudolf van overtuigd. Onder andere het vriendelijke lettertype en het meer open karakter van het nieuwe logo leveren hier een mooie bijdrage aan. Met dit nieuwe logo blijft én onderstreept Praktijksteun de persoonsgerichte en toegankelijke organisatie die zij zijn.