Terug naar overzicht

Terugblik op hét congres voor de POH-GGZ: 'Tussen hart en hoofd'

Inmiddels alweer bijna een maandje geleden, maar wat was het fijn om op 18 mei velen (ruim 170 professionals) weer te mogen begroeten op ons congres ‘Tussen hart en hoofd’. Een dag vol inspiratie, ontspanning en energie. Maar ook met momenten om even stil te staan, tot rust te komen en te luisteren naar wat het hart en hoofd ons te vertellen hebben.

Tussen hart en hoofd

Wat hebben jouw hart en hoofd je te vertellen? Hoe vind je de balans tussen gevoel en verstand? En kunnen we het nog verdragen om met pijn in ons hart rond te lopen? Deze en vele andere vragen stonden dit jaar centraal tijdens hét congres voor de POH-GGZ.

Prachtige locatie

Het congres vond plaats op de locatie DOMUSDELA in Eindhoven. Deze prachtig verbouwde kerk en het bijbehorende klooster biedt een plek die nog met regelmaat gebruikt wordt voor afscheidsceremonies, concerten, congressen, als ook voor feesten. Een plek waar zowel verdriet als vreugde welkom is. Een plek die perfect aansloot bij het thema van deze dag: tussen hart en hoofd.

Inspirerende workshops en lezingen

Tijdens inspirerende workshops en lezingen van onder andere Damiaan Denys, Manu Keirse en Manja de Neef stonden we stil bij het normaliseren en aanvaarden van de lastige dingen in het leven, zonder dat daar altijd professionele hulp voor nodig is. We leerden wat de gevolgen zijn van het teveel in het hoofd zitten. Ook was er aandacht voor veerkracht, vitaliteit en het goed voor jezelf zorgen. Soms moet je even stilstaan om verder te komen en, jawel: luisteren naar wat je hart en hoofd je te vertellen hebben.

Trots!

Het congres eindigde met een prachtig stukje muziek op harp en dwarsfluit. Wat was het mooi om deze mooie dag zo af te kunnen sluiten op deze bijzondere locatie!

Kortom, we kijken tevreden terug op een succesvol congres. En in de vele positieve reacties is te lezen dat er door de deelnemers ook volop is genoten. Daar doen we het voor!