Terug naar overzicht

De vernieuwde sociale kaart

De nieuwe sociale kaart staat live! Deze sociale kaart biedt een compleet, actueel en betrouwbaar overzicht van de beschikbare (GGZ-)zorg op één plek. Op dit moment biedt het een actueel overzicht van huisartsenpraktijken en zorgaanbieders GGZ. In de toekomst wordt de sociale kaart verder uitgebreid met ook andere domeinen, zoals zorgaanbieders somatiek en welzijn & sociale voorzieningen.

Wat kunnen zorgprofessionals met de sociale kaart?

Met de ontwikkeling van de sociale kaart kunnen hulpverleners elkaar eenvoudig vinden middels een aantal gebruiksvriendelijke zoekvelden en filters. Ook burgers en cliënten hebben toegang tot het overzicht van het regionale zorgaanbod binnen alle domeinen van de GGZ. Zo kunnen ook zij het voor hen relevante zorgaanbod vinden. Naast relevante contactgegevens wordt inzicht gegeven in de geleverde zorgproducten en bijbehorende wachttijden van de zorgaanbieder. Doordat de zorgprofessional kan inloggen, ziet hij/zij naast de algemene gegevens ook het directe nummer van bijvoorbeeld een psycholoog.

Benieuwd?

Neem zeker een kijkje op de sociale kaart. Hopelijk helpt deze kaart om elkaar nog beter te vinden en de (GGZ-)zorg nog een stukje beter en toegankelijker te maken