Terug naar overzicht

De sociale kaart
Regionaal inzicht in alle domeinen GGZ

Bij Praktijksteun beschikken we over een sociale kaart, waarvan al onze medewerkers en (sociale) partners gebruik kunnen maken. Wat houdt een sociale kaart in? Waar vind je deze sociale kaart? En hoe werkt het?

Bij Praktijksteun beschikken we over een sociale kaart, waarvan al onze medewerkers en (sociale) partners gebruik kunnen maken. Wat houdt een sociale kaart in? Waar vind je deze sociale kaart? En hoe werkt het?

Overzicht

De sociale kaart van Praktijksteun biedt per regio een overzicht van alle partners in de GGZ, waarop zelfs wachttijden en specialisaties zichtbaar zijn.

Huisarts, POH-GGZ en patiënten

Deze sociale kaart is bedoeld voor zowel huisartsen en POH-GGZ als GGZ-partners en uiteraard patiënten/cliënten, om zo inzicht te krijgen in de gecontracteerde GGZ-partners, of te zien welke huisartsenpraktijk is aangesloten.

Sociale partners

Al onze sociale partners (bijvoorbeeld GGZ aanbieders) zijn zichtbaar op deze kaart en kunnen door in te loggen zelf hun gegevens up-to-date houden. Door deze mogelijkheid zijn de partners voor de huisarts en POH-GGZ in diezelfde regio optimaal te vinden.

Gebruik van de sociale kaart

Iedereen, van patiënt tot POH-GGZ, kan gebruikmaken van de sociale kaart. Hoe?

  1. Kies in het hoofdmenu op de website voor ‘Sociale kaart’.
  2. Geef eerst de locatie aan waarin u naar partners wilt zoeken en vink vervolgens de groep aan waarnaar u zoekt; huisartsen & zorggroepen of sociale partners (zoals een psychologenpraktijk).
    3. De locatie zal op de kaart verschijnen en de pinnetjes zullen zich verzamelen. Het is mogelijk om op deze pinnetjes te klikken om extra informatie in te zien.
    4. Ook is het mogelijk de huisartsen, zorggroepen en sociale partners in een lijst te tonen. Klik hiervoor op ‘Toon lijst’.
    5. Wilt u meer gegevens zien van een huisarts, zorggroep of sociale partner? Klik dan op het blauwe balkje. U kunt nu alle gegevens zien.

Alle bij Praktijksteun en PRO-RCH aangesloten huisartsen, POH-GGZ, zorggroepen en sociale partners hebben inloggegevens ontvangen om zich in te kunnen loggen op de website. Door in te loggen hebben alle partijen de mogelijkheid eigen gegevens te bewerken en meer gegevens (zoals directe nummers) van anderen te vinden.

Wat te doen als uw organisatie (nog) niet op de sociale kaart staat?

Staat uw organisatie (nog) niet op de sociale kaart? Ga dan naar ‘Word sociale partner’, vul alle velden volledig in en klik op ‘Uw aanvraag versturen’. Alle aanvragen worden door Praktijksteun gescreend en beoordeeld. Binnen 48 uur ontvangt u per e-mail een reactie op uw aanvraag. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u een link waarmee u uw wachtwoord kunt instellen.