Vitaliteit als fundament voor duurzame inzetbaarheid
17 april 2025
Bekijk blogbericht
Geschreven door Matthieu van As, HR-coördinator
Het werkveld voor zzp‘ers in Nederland veranderde drastisch per 1 januari 2025. Op die datum trad de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) volledig in werking, wat betekent dat er strengere controles komen op schijnzelfstandigheid. Dit brengt mogelijke boetes met zich mee, zowel voor de zzp‘er als voor de opdrachtgever. Ook voor de functie van Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) heeft dit grote gevolgen.
Tot nu toe had een huisarts drie opties: 1) een POH-GGZ zelf in dienst nemen, 2) een POH-GGZ inhuren via een externe organisatie, of 3) een zzp‘er inschakelen. Met het wegvallen van de laatste optie zullen veel POH-GGZ’ers een keuze moeten maken: gaan ze in dienst bij een huisarts, kiezen ze voor een organisatie zoals Praktijksteun, of stappen ze uit het werkveld? Die laatste optie zou zonde zijn, want de GGZ heeft alle POH-GGZ’ers hard nodig.
Een snelle zoektocht op internet laat zien dat de voordelen van een dienstverband vaak worden samengevat als: een vast inkomen, pensioensopbouw, bescherming tegen arbeidsrisico’s en minder administratieve lasten. Nadelen die vaak genoemd worden, zijn het verlies van vrijheid, een mogelijk lager inkomen en minder regie over het eigen werk. Maar een werkgever kan méér bieden dan alleen financiële zekerheid. Bij Praktijksteun combineren we stabiliteit met vrijheid en autonomie.
Bij Praktijksteun richten wij ons op de persoonlijke ontwikkeling, autonomie en werk-privé balans van onze medewerkers.
Persoonlijke ontwikkeling
Bij Praktijksteun geloven we in voortdurende groei. Daarom investeren we in de ontwikkeling van onze medewerkers. Vanaf de start van je dienstverband krijg je een meewerkend teamleider toegewezen die je begeleidt en ondersteunt. In regelmatige 1-op-1 gesprekken bespreek je samen jouw ontwikkelingsdoelen.
Hoe stimuleren we dit verder?
Autonomie
Hoewel je in loondienst werkt, behoud je de vrijheid om je eigen werk in te richten. Als POH-GGZ ben jij de GGZ-specialist in de huisartsenpraktijk. Dit betekent dat je per patiënt bepaalt wat er nodig is en hoe je de begeleiding invult.
Heb je behoefte om te sparren? Dan kan dat met je teamleider, intervisiegroep of de huisarts.
Werk-privé balans
Een goede werk-privébalans is essentieel voor zowel je mentale welzijn als je prestaties als professional. Bij Praktijksteun streven we ernaar om jou een stabiele basis te bieden, zonder dat je flexibiliteit verliest.
Hoe doen we dat?
De veranderingen in wet- en regelgeving betekenen dat veel POH-GGZ’ers een nieuwe keuze moeten gaan maken. Bij Praktijksteun bieden we niet alleen zekerheid, maar ook ontwikkelingsmogelijkheden, autonomie en een gezonde werk-privébalans.
17 april 2025
Bekijk blogbericht
15 april 2025
Bekijk blogbericht
3 april 2025
Bekijk blogbericht