xs sm md lg

E-health

Wat is e-health?
E-health is een verzamelnaam voor verschillende vormen van digitale zorg. Bij Praktijksteun richten we ons vooral op hoe we ehealth in kunnen zetten als ondersteunend instrument voor de mentale gezondheid. E-health is belangrijk voor het betaalbaar en laagdrempelig houden van de geestelijke gezondheidszorg.

> Lees hier meer over een regionaal e-healthplatform via Praktijksteun.
> Meld je hier aan voor het regionale e-healthplatform.

Wat zijn de voordelen van e-health?

  • E-health stimuleert en ondersteunt de zelfredzaamheid van de patiënt. Hierdoor kan de patiënt in zijn eigen tempo en op een zelfgekozen tijdstip met e-health aan de slag gaan.
  • E-health kan worden gebruikt ter overbrugging van de wachtperiode van de patiënt. Hierdoor kan de screening en diagnostiek worden verbeterd, doordat de patiënt over meer zelfinzicht beschikt.
  • E-health kan bestaande gesprekken, door trainingen en online therapieën, binnen de GGZ aanvullen of zelfs vervangen. Hierdoor kunnen wachttijden in de GGZ, maar ook de duur van de periode waarin de behandeling plaatsvindt worden verkort.

Wat biedt Praktijksteun?
Praktijksteun ziet een groot voordeel in een regionaal e-healthplatform voor de gehele keten. We beheren inmiddels meerdere regionale e-healthplatforms. De ontwikkeling hiervan gebeurt altijd in samenwerking met de lokale zorggroep. Omdat Praktijksteun dit op grote schaal ontwikkelt, profiteert iedere partner van gereduceerde tarieven.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen