xs sm md lg

Mieke Aarts

Over deze werknemer


Mieke Aarts

Quote

-

Functie

POH-GGZ

Omschrijving

Ik ben geboren in Oost-Brabant, en op mijn 17e naar Tilburg gegaan om er te studeren aan het Moller-Instituut, een lerarenopleiding. Ik heb er mijn diploma aardrijkskunde-maatschappijleer gehaald, en daarna lesgegeven aan de Mavo. Ik merkte dat mijn kwaliteiten hier niet helemaal tot zijn recht kwamen. Ik heb me omgeschoold aan de Sociale Academie tot activiteitenbegeleidster. Na verschillende invalbanen heb ik 22 jaar gewerkt bij GGz Breburg. Eerst als activiteitenbegeleidster, later als senior agogisch medewerker. Ik was de eerste aanspreekbare persoon in een team van activiteitenbegeleiders. Twee jaar geleden heb ik me bijgeschoold als maatschappelijk werker.
Ik heb vooral gewerkt met mensen met chronisch psychiatrische aandoeningen. Ik vond het bijzonder om te ervaren hoe een ieder op zijn manier, met deze aandoening, zijn weg zoekt in het leven. Mijn rol daarin was om op zoek te gaan naar elementen in iemands persoon die hem sterker zouden kunnen maken, en op die manier van betekenis te zijn in diens leven.
Zo zie ik ook mijn rol als POH-GGZ. Essentieel is dan om de patiënt te helpen om weer overzicht te krijgen over aspecten van belangrijke levensterreinen en hem helpen inzichten te ontwikkelen in de samenhang ervan.

De medewerkers

Terug naar de teampagina