Praktijksteun voor huisartsenorganisaties

Regionaal scholingsaanbod

Wil je als huisartsenorganisatie het scholingsaanbod van Praktijksteun aanbieden aan de POH-GGZ (Jeugd) en POH Ouderenzorg van de bij jullie aangesloten huisartsenpraktijken?

Neem contact op

We leven in een samenleving die steeds complexer wordt en waarin kennis steeds sneller vernieuwt. De ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan snel, wat vanzelfsprekend van invloed is op de functies binnen de huisartsenzorg. Vooruitstrevende en betere kwaliteit van zorg neerzetten, dat is waar we in samenwerking met onze partners naar streven. De wijze waarop zowel een POH-GGZ als een POH Ouderenzorg hulp verleent is zeer divers en afhankelijk van de vraagstelling en type patiënt die men op het spreekuur krijgt, alsmede de persoonlijke achtergrond en bagage van de praktijkondersteuner. Ook de wensen vanuit een huisartsenpraktijk kunnen van belang zijn. Diversiteit in uitvoering is daarom juist gewenst.

Eén belangrijk onderdeel om de kwaliteit van zorg en de ontwikkeling van zorgprofessionals te bewaken, is wat ons betreft het aanbieden van een divers scholingsaanbod.

Scholingsaanbod van Praktijksteun

Met de focus op kwaliteit is Praktijksteun eind 2015 gestart met het organiseren van (na)scholingen voor in eerste instantie de POH-GGZ. Voor zowel de beginnende als de meer ervaren zorgprofessional. Het unieke van al onze scholingen is dat ze bijna allemaal specifiek ontworpen zijn voor de specifieke functies in de huisartsenpraktijk. De theorie is direct in de praktijk toepasbaar en er is veel ruimte voor eigen casuïstiek. Versterkt door de visie dat regionale verschillen juist ook de kracht zijn in een sterke regionale samenwerking, worden diverse regionale experts betrokken bij ons aanbod aan scholingen.

Lees hier meer over onze visie op scholingen

In jouw regio

Wil je als huisartsenorganisatie het scholingsaanbod van Praktijksteun aanbieden aan de POH-GGZ (Jeugd) en POH Ouderenzorg van de bij jullie aangesloten huisartsenpraktijken? Neem voor de mogelijkheden hierin contact met ons op via of bel naar 088 2013 820.