xs sm md lg

Wat moet ik doen als ik klachten heb?

  • Heb je gezondheidsklachten waarbij de symptomen voorkomen in de lijst van ‘coronaklachten’, maak dan zo snel mogelijk een testafspraak en blijf thuis.
  • Je kunt geen patiënten meer ontvangen voor een gesprek in de spreekkamer en gaat over tot beeldbellen en/of telefonische consulten.
  • Je moet vanuit huis werken totdat je klachtenvrij bent. De GGD geeft hierover advies in het geval van een positieve testuitslag.
  • Bespreek met de praktijk op welke manier je gaat werken en/of inzicht kunt hebben in het dossier en op welke manier je aan verslaglegging kunt doen. Bijvoorbeeld:
  1. Is er een laptop op de praktijk beschikbaar? Laat iemand zonder klachten deze dan ophalen of wellicht kan een collega deze thuis afgeven.
  2. Kan het mogelijk gemaakt worden thuis in het HIS te werken?
  3. Hoe om te gaan met registratie wanneer men thuis niet in het HIS kan werken?
  4. Bel met de assistente en bespreek wat er op je werkdag staat ingepland en schrijf de telefoonnummers van de patiënten op die je niet kunt beeldbellen maar die je telefonisch gaat spreken.
  5. Houd thuis op papier bij wat je aan notities wilt verwerken zodra je weer op de praktijk bent, en vul het na de thuiswerkperiode in. Dus zorg dat je er dan ook een gaatje voor in de agenda laat maken.
  • Bel met je leidinggevende om te bespreken wat je gaat doen (of bij afwezigheid i.v.m. kerst met het algemene kantoornummer). Ben je fit genoeg om (thuis) door te werken, bespreek dan wat je hebt afgesproken in de praktijk. Ben je te ziek om te werken, meld je dan regulier ziek, je afspraken worden dan uitgesteld zoals bij iedere andere ziekmelding. Je leidinggevende blijft met je in contact en bespreekt met je of het wenselijk is met de praktijk afspraken te maken over bijvoorbeeld eventuele vervanging. 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen