xs sm md lg

Vacature: Praktijkondersteuner GGZ - Nijmegen-Boxmeer

Als POH-GGZ ben je werkzaam binnen de huisartsenpraktijk in de regio Nijmegen-Boxmeer. Hier bied je snel en zonder wachtlijsten hulp aan patiënten in een vertrouwde en laagdrempelige omgeving. Je verleent kortdurende hulpverlening en draagt bij aan het welzijn van je patiënten. Als generalist ben je voor iedere patiënt toegankelijk en werk je veelal zelfstandig in je spreekuur.  

Wat ga je doen als POH-GGZ?

In de huisartsenpraktijk breng je samen met jouw patiënt diens klachten of problemen in kaart en kom je tot een advies zoals begeleiding, behandeling of een verwijzing. Als je de patiënt zelf gaat begeleiden dan is dit een kortdurend traject van 5 tot 7 consulten. Hiermee ondersteun je de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale klachten. Je voert daarnaast o.a. de volgende werkzaamheden uit:  

 • Het uitvoeren van triage en/of vraagverheldering 
 • Het voeren van consultatie en (multidisciplinair) overleg met andere (GGZ) hulpverleners uit de regio/wijk 
 • Het opbouwen en onderhouden van je sociale kaart 
 • Het aanmaken en bijhouden van een patiëntendossier en overleg met de huisarts 

Dit ben jij!

Als POH-GGZ beschik je over goede sociale vaardigheden. Met jouw betrokkenheid en sterke communicatieve vaardigheden weet je patiënten te stimuleren en motiveren. Het is ook belangrijk dat je kan reflecteren op je eigen handelen en dat je openstaat voor feedback tijdens intervisie, scholingen of begeleidingssessies. Daarnaast beschik je over minimaal 5 jaar relevante werkervaring en heb je één van de onderstaande opleidingen afgerond. Indien je niet beschikt over een aanvullende POH-GGZ-opleiding, bieden wij hiervoor opleidingsplaatsen aan. 

Als je beschikt over één van de volgende opleidingen dan is  een aanvullende opleiding POH-GGZ niet vereist: 

 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) 
 • Verpleegkundig Specialist GGZ
 • Universitaire opleiding Psychologie/ Master Gezondheidskunde richting GGZ 

Als je beschikt over één van de volgende opleidingen dan is  een aanvullende opleiding POH-GGZ wel vereist:

 • HBO-Verpleegkunde met differentiatie GGZ 
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening met differentiatie GGZ 
 • B-Verpleegkundige 
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Bs Social Work) met differentiatie GGZ 

De opleidingseisen zijn een minimum, vanwege landelijk vastgesteld kwaliteitsbeleid niet flexibel. De eisen zoals hier gesteld zijn conform het beleid van de (lokale) zorgverzekeraar(s).

Wat krijg je van ons?

Bij Praktijksteun staan onze werknemers centraal. Je kan rekenen op ondersteuning vanuit de organisatie door onder andere coaching, begeleiding en intervisie. Ook hebben wij een divers scholingsaanbod waardoor jij je kennis kan blijven ontwikkelen. Daarnaast organiseren we regelmatig borrels en personeelsuitjes om de band met je collega’s te versterken. Hiernaast bieden wij je:

 • Een salaris conform de CAO Huisartsenzorg (schaal 8) 
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget  
 • Maatwerk begeleiding, diverse scholingen en intervisies  
 • Een goede pensioenregeling via het PGGM 


Wie zijn wij?

Praktijksteun kenmerkt zich als een, voor zorgbegrippen, platte organisatie. Dit betekent dat er korte lijnen zijn en indien nodig snel beslissingen kunnen worden genomen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, kwaliteit en aan de ontwikkeling van onze medewerkers. De bedrijfscultuur is te beschrijven als: oprecht, betrokken en bevlogen.   

Praktijksteun is een zorgorganisatie binnen de GGZ-basiszorg. POH-GGZ die bij ons in dienst zijn, houden spreekuur binnen de huisartsenpraktijken waarmee wij samen GGZ-basiszorg leveren. Qua bedrijfsprofiel kan voor het dagelijkse werk de huisartsenpraktijk als uitgangspunt worden genomen. Als POH-GGZ werk je namelijk wekelijks binnen het team van de huisartsenpraktijk op vooraf vastgestelde vaste tijden en uren. Gemiddeld werken onze praktijkondersteuners GGZ in twee verschillende huisartsenpraktijken in eenzelfde regio, dit is uiteraard afhankelijk van het totale aantal beschikbare uren.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Matthieu van As via 088-2013820.

Reageer hier op deze vacature!

Verschijnt er geen formulier? Verstuur dan uw sollicitatie via dit formulier.

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen