xs sm md lg

Vacature: POH-GGZ Jeugd Tilburg

Als POH-GGZ Jeugd bied je snelle en laagdrempelige zorg aan kinderen en jongeren binnen de huisartsenpraktijk in de regio Tilburg. Kinderen en jongeren met psychosociale problemen worden vroegtijdig opgespoord en zo mogelijk worden zij kortdurend door jou begeleid en behandeld. In jouw rol als POH-GGZ Jeugd ben je de verbindende factor tussen het kind, de hulpverlening en de sociale omgeving.

Wat ga je doen als praktijkondersteuner GGZ Jeugd?
Je ondersteunt de huisarts in de zorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Door middel van probleem- en vraagverheldering breng je de klachten of problemen van je patiënt in kaart. De problematiek varieert van angsten, stress, scheiding van ouders, opvoedvraagstukken tot problemen met het zelfbeeld. Na het uitvoeren van de triage/vraagverheldering kom je tot een advies zoals begeleiding, behandeling of een doorverwijzing. Als je de patiënt zelf gaat begeleiden dan is dit een kortdurend traject van 5 tot 7 consulten.

Het leggen en onderhouden van contacten met het netwerk van het kind en gezin vormen eveneens een belangrijke taak in deze functie. Naast jouw verbindende factor, heb je kennis van het sociale netwerk in het dorp of de wijk waarin werkt en weet je wie welke expertise heeft. Als POH-GGZ Jeugd voer je daarnaast ook de volgende werkzaamheden uit:

 

 • Het uitvoeren van triage en/of vraagverheldering
 • Het opbouwen en onderhouden van de regionale sociale kaart
 • Het voeren van consultatie en (multidisciplinair) overleg met andere (GGZ) hulpverleners uit de regio/wijk
 • Het doorverwijzen van patiënten o.b.v. objectieve criteria en casemanagement
 • Het deelnemen aan projecten op GGZ-gebied zoals angst, autisme, gedragsstoornissen (ADHD/ODD/CD), kindermishandeling en eetproblemen.
 • Het aanmaken en bijhouden van een patiëntendossier en overleg met de huisarts


Dit ben jij!
Als POH-GGZ Jeugd weet je kinderen en jongeren te stimuleren en motiveren. Met jouw geduld en empathie bied je jouw patiënten een veilige en vertrouwde omgeving waar ze zich gehoord voelen. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met het (individueel) begeleiden van kinderen en jongeren. Hierdoor beschik je over de nodige tools die ingezet kunnen worden tijdens de consulten. Ook heb je kennis van de sociale kaart en weet je deze in te zetten wanneer dat nodig is. Daarnaast beschik je over minimaal 4 jaar relevante werkervaring en heb je een van de onderstaande opleidingen afgerond. Indien je niet beschikt over een aanvullende POH-GGZ-opleiding dan is het mogelijk deze via ons te volgen.

Als je een van de onderstaande opleidingen hebt afgerond dan is de aanvullende opleidingen niet nodig:

 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)
 • Verpleegkundige Specialist GGZ
 • Universitaire opleiding Psychologie/ Master Gezondheidskunde richting GGZ

Als je een van de onderstaande opleidingen hebt afgerond dan is de aanvullende opleidingen wel nodig

 • Universitaire opleiding Orthopedagogiek
 • HBO-Verpleegkunde met differentiatie GGZ
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening met differentiatie GGZ
 • B-Verpleegkundige
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Bs Social Work) met differentiatie GGZ

De opleidingseisen zijn een minimum, vanwege landelijk vastgesteld kwaliteitsbeleid niet flexibel. De eisen zoals hier gesteld zijn conform het beleid van de (lokale) zorgverzekeraar(s).

Wat krijg je van ons?
Bij Praktijksteun staan onze werknemers centraal. Je kan rekenen op ondersteuning vanuit de organisatie door onder andere coaching, begeleiding en intervisie. Ook hebben wij een divers scholingsaanbod waardoor jij je kennis kan blijven ontwikkelen. Daarnaast organiseren we regelmatig borrels en personeelsuitjes om de band met je collega’s te versterken. Hiernaast bieden wij je:

 

 • Een salaris conform de CAO Huisartsenzorg (schaal 8), wat gelijk staat aan een salaris tussen de € 3.188, - en € 4.173, -
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget
 • Maatwerk begeleiding, diverse scholingen en intervisies
 • Een goede pensioenregeling via het PGGM

Wie zijn wij?
Praktijksteun kenmerkt zich als een, voor zorgbegrippen, platte organisatie. Dit betekent dat er korte lijnen zijn en indien nodig snel beslissingen kunnen worden genomen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, kwaliteit en aan de ontwikkeling van onze medewerkers. De bedrijfscultuur is te beschrijven als: oprecht, betrokken en bevlogen.

Praktijksteun is een zorgorganisatie binnen de GGZ-basiszorg. POH-GGZ die bij ons in dienst zijn, houden spreekuur binnen de huisartsenpraktijken waarmee wij samen GGZ-basiszorg leveren. Qua bedrijfsprofiel kan voor het dagelijkse werk de huisartsenpraktijk als uitgangspunt worden genomen. Als POH-GGZ werk je namelijk wekelijks binnen het team van de huisartsenpraktijk op vooraf vastgestelde vaste tijden en uren. Gemiddeld werken onze praktijkondersteuners GGZ in twee verschillende huisartsenpraktijken in eenzelfde regio, dit is uiteraard afhankelijk van het totale aantal beschikbare uren. 

Reageer hier op deze vacature!

Verschijnt er geen formulier? Verstuur dan uw sollicitatie via dit formulier.

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen