xs sm md lg

Trainer: Karlijn Cobelens

  • Functie: Kinder- en jeugdpsychiater & psychiater voor volwassenen

Karlijn Cobelens 2Even voorstellen
“Mijn naam is Karlijn Cobelens, ik ben kinder- en jeugdpsychiater, en psychiater voor volwassenen. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan grotendeels uit consultaties voor huisartsen en praktijkondersteuners."

Scholingen
Voor Praktijksteun geeft Karlijn scholingen met de focus op drie hoofdtakken: kinder- en jeugdpsychiatrie, psychofarmaca en chronische psychiatrie. "Een onderwijsavond is voor mij geslaagd als de deelnemers al hun vragen hebben kunnen stellen en er voldoende interactie op gang komt. Elke onderwijsavond is anders, ik probeer af te stemmen op de achtergrond van de POH-GGZ en aan te sluiten bij de vragen die er die avond zijn.”

Studie
Karlijn studeerde Geneeskunde aan de VU in Amsterdam, waarna eerst de specialisatie ‘Volwassenenpsychiatrie’ en vervolgens een specialisatie ‘Kinder- en jeugdpsychiatrie’ volgden.

“Op mijn 16e wist ik al dat ik kinder- en jeugdpsychiater wilde worden, op dat moment nog geïnspireerd door een film waarin een moeder contact probeerde te leggen met haar autistische zoon. Dolgraag wilde ik - net als die moeder in de film - weten hoe kinderen en jongeren denken en handelen. Dit is altijd een motivatie voor mij gebleven.”

Ervaring
Na haar studie is Karlijn eerst vijf jaar werkzaam geweest bij Herlaarhof, een expertisecentrum op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie. In deze vijf jaar heeft Karlijn op drie verschillende afdelingen gewerkt: de algemene poli, Afdeling Leerstoornissen en tot slot heeft ze gewerkt in het FACT jeugdteam. FACT richt zich op jongeren waarvoor de stap naar reguliere professionele zorg te moeilijk is. Het kenmerkt zich door de laagdrempelige manier van contact maken en de outreachende vorm van hulp.

Momenteel is Karlijn als zelfstandige werkzaam voor Praktijksteun, Synchroon en Haspel. Hiermee bereikt zij met consultaties een groot deel van Noord-Brabant. Karlijn staat er bij haar consultaties om bekend complexe specialistische materie op een eenvoudige wijze over te brengen zodat de ander zijn eigen werk met die kennis kan optimaliseren.

Meer informatie
Meer informatie over Karlijn Cobelens is te vinden op www.karlijncobelens.nl.

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen