Huiswerk, maar dan digitaal; dát is e-health. Het voordeel van het feit dat het digitaal is, is dat het daarmee ook interactief is. Zo kan de patiënt met mindfulness aan de slag en kijken naar een filmpje over een bodyscan, werken aan zijn/haar zelfbeeld of een training volgen om weer ‘fluitend naar je werk’ te kunnen.
In de praktijk zie je dat e-health, als de routine er wat in zit, een verandering in de agenda van de zorgprofessional betekent. Zo worden er weliswaar minder patiënten klassiek op de praktijk gezien, er gaan er op een dag meer door de vingers van de POH-GGZ. Hierbij is het een plezierige eigenschap dat e-health betekent dat de patiënt ook daadwerkelijk geactiveerd wordt, en zélf aan de slag is met zijn/haar herstel/herstellend vermogen. In een aantal gevallen ziet men een sneller en stabieler herstel van de patiënt, waarbij de mogelijkheid bestaat om een jaar lang terug te vallen op de modules die zijn doorlopen. Dit laatste zal ook aan de langdurige effecten van de geboden zorg een positieve bijdrage leveren.
Aan de slag met e-health
Beschik je nog niet over een persoonlijk account voor ons e-healthplatform, ga dan voor meer informatie naar professionals.evie.nl. Wanneer je je hebt aangemeld voor een account, ontvang je informatie over de scholingsmogelijkheden, zoals onder andere het volgen van een e-learning.
Terugkomavond
Wanneer je al wel ervaring hebt opgedaan met het werken met e-health, maar nog extra hulp, oefeningen en praktische begeleiding goed kunt gebruiken, dan raden wij je aan om naar een van onze terugkomavonden te komen. Tijdens de terugkomavond:
- Wordt er praktisch geoefend in het geven van feedback
- Krijg je handvaten hoe je patiënten kan motiveren voor e-health
- Worden enkele functionaliteiten en modules extra uitgelicht
- Worden ervaringen en tips & tricks met elkaar uitgewisseld
Doel en resultaat van de scholing
Na de scholing ben je in staat e-health in te zetten bij jouw patiënten en ben je bekend met de meest gebruikte functionaliteiten en de online behandelmogelijkheden binnen het platform van Minddistrict.
Doelgroep
Zorgprofessionals (zoals bijvoorbeeld POH-GGZ, POH-S, huisarts of psycholoog) die werken met e-health.
Datum
- Donderdag 16 december 2021 | Meld je aan
Aan de scholing kunnen maximaal 6 personen per groep deelnemen.
Tijd
Van 18.30 tot 20.30 uur
Online scholing via Microsoft Teams
Je kan digitaal deelnemen aan deze scholing via een laptop, tablet of mobiele telefoon. We maken gebruiken van Microsoft Teams. Je hoeft zelf geen account/licentie voor Microsoft Teams te hebben. Je kan als gast gebruiker deelnemen. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor aanvang van de scholing een uitnodiging met een link om deel te kunnen nemen aan de scholing.
Kosten
Ben je als zorgaanbieder aangesloten of werkzaam bij Praktijksteun, PrimaCura GGZ, Provico of Syntein en ben je aangesloten bij ons regionaal e-healthplatform, dan kan je kosteloos deelnemen aan deze scholing.
Als zorgaanbieder dien je een licentieovereenkomst af te sluiten met Praktijksteun. Voor meer informatie over het afsluiten van een licentieovereenkomst voor het gebruik van e-health kan je contact opnemen met Emiel Gertzen ( of 088 – 201 3860).
Twijfel je of bovenstaande voor jou van toepassing is, neem dan eerst contact met ons op via
Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ (2 punten per avond).
Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met