Scholing: Angst- en stemmingsklachten

Benieuwd naar het volledige scholingsaanbod?

Bekijk de scholingen

Iedereen is wel eens bang of voelt zich angstig. Of heeft wel eens geen zin om naar het werk te gaan of baalt van een vervelende situatie. Dit is vaak een normale reactie, van korte duur en gaat weer over. Echter wanneer angst of stemmingswisselingen vaak of over een langere periode voorkomen, kan het je leven zodanig beïnvloeden dat normaal dagelijks functioneren er onder lijdt.

Angststoornissen behoren tot één van de meest frequent voorkomende psychische stoornissen. De kans is dus heel groot dat je als POH-GGZ regelmatig te maken hebt met patiënten met angst- en stemmingsklachten.

Inhoud van de scholing

In deze online scholing (van 2 avonden) wordt kort stil gestaan bij de algemene informatie, maar wordt er vooral gewerkt met nieuwe inzichten, staan we stil bij het herkennen van klachten en de invloed van stress en bespreken we wat je als POH-GGZ hierin kan betekenen. Tijdens deze scholing komt het volgende aan bod:

  • basisinformatie over angst- en stemmingsklachten;
  • wat zijn de laatste ontwikkelingen;
  • welke interventies kun je als POH-GGZ inzetten;
  • hoe geef je psycho-educatie;
  • welke invloed heeft een andere levensstijl op deze klachten.
Resultaat van de scholing

Na het volgen van deze scholing heb je als POH-GGZ je kennis vergroot inzake de laatste ontwikkelingen over angst- en stemmingsklachten. Je hebt inzicht verkregen in stressfactoren op deze klachten en bent versterkt in het geven van goede psycho-educatie aan patiënten. Daarnaast heb je praktische handvatten aangereikt gekregen die bruikbaar zijn in je dagelijkse werk als POH-GGZ.

Doelgroep

Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Datum

De onderstaande online scholing bestaat uit 2 avonden van 2 uur en bieden we op de volgende data aan:

  • Avond 1: donderdag 3 juni 2021 | VOL
  • Avond 2: donderdag 10 juni 2021 | VOL

Aan de scholing kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Tijd

Van 18.30 tot 20.30 uur

Voorbereiding

Ca. 10 dagen voor aanvang van de online scholing ontvang je per e-mail enkele voorbereidende documenten als huiswerk vooraf.

Online scholing

Je kan digitaal deelnemen aan deze scholing via een laptop, tablet of mobiele telefoon. We maken gebruik van Teams. Je hoeft zelf geen account/licentie voor Teams te hebben. Je kunt als gastgebruiker deelnemen. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor aanvang van de scholing een uitnodiging met een link om deel te kunnen nemen aan de scholing.

Docent

Maria van Genugten, sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Maria is werkzaam als POH-GGZ en heeft een eigen praktijk. Ze werkt veelal met de oplossingsgerichte methodiek. Daarnaast is ze EMDR en EFT-therapeut.

Kosten

POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kun je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ (4 punten).

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met