Scholing: ACT

Verdiepen en ontwikkelen ACT-vaardigheden

Benieuwd naar het volledige scholingsaanbod?

Bekijk de scholingen

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. In ACT wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten.

Inhoud van de scholing

Deze scholing is bedoeld voor POH-GGZ die reeds een basisopleiding ACT hebben gevolgd en/of al actief werken of ervaring hebben met ACT.

Op deze intervisie avond staat leren met en van je collega’s centraal en wordt er vanuit eigen ervaringen geoefend met ACT om meer vertrouwd te raken in het denken in ACT-processen. Hoe zet je ACT als hulpverlener daadwerkelijk in en waar loop je tegenaan? In een kleine groep ga je aan de slag om je ACT-vaardigheden uit te breiden en je kennis en kunde te verdiepen.

Tijdens deze scholing:

  • Oefen je ervaringsgericht met ACT en maak je het daardoor meer eigen.
  • Raak je meer vertrouwd in het denken in ACT-processen.
  • Breid je je gereedschapskist uit met de interventies die je aangereikt krijgt en direct oefent.
  • Ontmoet en werk je samen met andere ACT-enthousiastelingen.
Doelgroep

Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken, die reeds een basisopleiding ACT hebben gevolgd en/of al actief werken of ervaring hebben met ACT.

Datum en locatie

Deze scholing bestaat uit 1 avond van 2 uur en bieden we op de volgende data aan:

Aan de scholing kunnen maximaal 8 personen per avond deelnemen.

Tijd

Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Docent

Deze scholing wordt verzorgd door Rob Peters in samenwerking met Johan Koks. Rob is contextueel en ACT therapeut en eigenaar van Tsewa in Eindhoven. Johan is POH-GGZ en meewerkend teamleider bij Praktijksteun.

Kosten

POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ (2 punten).

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met