xs sm md lg

Scholing: Verlies- & rouwbegeleiding

Rouw is een veel voorkomend onderwerp binnen de huisartsenzorg. Ieder mens krijgt te maken met verlies. Bij sommige mensen komt de klap harder aan en is het moeilijker dit verlies te verwerken. Niet of slecht verwerkt verlies betekent wanhoop, verslagenheid, moedeloosheid en depressie. Vaak is het toch mogelijk de client te helpen om (enigszins) vrede te sluit met het verlies of om het rouwproces te ondersteunen.

Als POH-er is het van belang de verschillen te herkennen tussen mannen en vrouwen, volwassen en jongeren. En dat rouw niet volgens een vast schema verloopt

Inhoud van de scholing
In deze scholing komt het volgende aan bod:

  • Verschil man-vrouw, jongere- volwassene
  • Hoe geef ik psycho educatie
  • Stadia van trauma/ Stadia naar heling.
  • Verschil tussen verdriet en trauma.
  • Wanneer is er meer nodig?

Resultaat van de scholing
De POH-GGZ leert het proces van rouw te herkennen en te zien waar dit proces extra ondersteuning kan gebruiken. Er worden technieken behandeld waarmee de POH-GGZ dit proces kan verdiepen en zo nodig bijsturen.

Doelgroep

Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Datum en locatie

  • Donderdag 15 oktober 2020, locatie De Ruimte in Breda | VOL

Aan de scholing kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Docent
Irene Kersten, traumabegeleider, conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon.
Lees hier meer over deze docent

Kosten
POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen. 

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond.

Alle scholingen zijn inclusief een lichte maaltijd.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen