xs sm md lg

Online scholing: Verlies- & rouwbegeleiding

Rouw is een veel voorkomend onderwerp binnen de huisartsenzorg. Ieder mens krijgt te maken met verlies, maar in de huidige coronacrisis komt het onderwerp nu veelvuldig aan de orde. Het vinden van steun aan anderen kan enorm helpen bij een plotseling en onverwacht overlijden van een dierbare. Maar het omgaan met een verlies in deze coronaperiode kan ook extra zwaar zijn en leiden tot een sociaal isolement. Als POH-GGZ heb je een belangrijke rol bij rouwverwerking en kan je eraan bijdragen dat verlies alsnog een plaats krijgt.

Inhoud van de scholing
Deze blended scholing bestaat uit een korte e-learning en een online scholing. De e-learning, bestaande uit 6 modules, neemt ca. 30 minuten van je tijd in beslag, en dient als theoretische basis voor de online groepsscholing.

Tijdens de scholing komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • stadia van het rouwproces en afscheid nemen;
  • complexiteit in corona tijden;
  • je rol als POH-GGZ.

Tijdens de online scholing is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp rouw en verlies, wordt casuïstiek besproken en worden ervaringen gedeeld over wat de huidige tijd doet met jou als hulpverlener. 

Resultaat van de scholing
De POH-GGZ leert het proces van rouw te herkennen en te zien waar dit proces extra ondersteuning kan gebruiken. Er worden technieken behandeld waarmee de POH-GGZ dit proces kan verdiepen en zo nodig bijsturen.

Doelgroep

Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Datum

  • Maandag 1 februari 2021 | VOL
  • Donderdag 1 april 2021 | Meld je aan

Aan de scholing kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

Tijd
Van 18.30 tot 20.30 uur

Voorbereiding e-learning
Ca. twee werkdagen voor aanvang van de online scholing ontvang je van de docent per e-mail inloggegevens voor de e-learning. Hiervoor zullen wij jouw naam en e-mailadres delen met de docent.

Online scholing via Microsoft Teams
Je kan digitaal deelnemen aan deze scholing via een laptop, tablet of mobiele telefoon. We maken gebruiken van Microsoft Teams. Je hoeft zelf geen account/licentie voor Microsoft Teams te hebben. Je kan als gast gebruiker deelnemen. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor aanvang van de scholing een uitnodiging met een link om deel te kunnen nemen aan de scholing.

Docent
Irene Kersten, traumabegeleider, conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon.
Lees hier meer over deze docent

Kosten
POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen. 

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond.

Alle scholingen zijn inclusief een lichte maaltijd.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen