xs sm md lg

Scholing: Triage

Met de invoering van de Basis GGZ is er veel veranderd in het GGZ landschap. De rol van de huisarts (met praktijkondersteuner GGZ) als poortwachter en behandelaar van lichte tot matige problematiek wordt steeds groter. Voor een verwijzing naar de GGZ is tenminste een vermoeden van een DSM diagnose vereist. Op zowel de huisarts als de GGZ rust de taak om te zorgen voor een goede triage, zodat patiënten direct binnen het juiste echelon en zorgzwaarteproduct worden behandeld. 

Datum en locatie

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken

Doel en resultaat van de training
Het doel van de scholing is om door middel van screening en triage een beeld te krijgen van de klachten van de patiënt en deze te verhelderen, om vervolgens de gepaste zorg te bepalen. Diverse vragen komen aan bod, waaronder: welke screeningsvragenlijsten en gespreksinstrumenten zijn er? Hoe pas je die als POH-GGZ op een juiste manier toe? En hoe kan daarbij de module Triage van Minddistrict eventueel worden ingezet?

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van PRO-RCH en Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Interesse?

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie