xs sm md lg

Scholing: Traumabegeleiding

Psychische problematiek zoals slecht slapen, lusteloosheid en schuldgevoelens kunnen voortkomen uit een nare ervaring. Dat kan om een eenmalig gebeurtenis gaan of om een aaneenschakeling van nare gebeurtenissen. Wat zijn je mogelijkheden als praktijkondersteuner. Verwijs je meteen door? Wat kun je zelf? Wat is wel wenselijk om te doen wat is minder?
Een gebrek aan kennis over dit thema of een te snelle doorverwijzen kan ervoor zorgen dat patiënten zich niet begrepen voelen. Als praktijkondersteuner kun je juist met eenvoudige tools heel veel goed doen voor de patiënt.

Datum en locatie


Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
Na afloop van deze scholing is de POH-GGZ bekend met normale reacties die een patiënt kan ervaren na een schokkend gebeurtenis. Je kunt beoordelen wanneer er sprake van verstokte verwerking en of doorverwijzing noodzakelijk is. Je bent bekend met psycho-educatie die gegeven kan worden aan de patiënt.

Trainer
Irene Kersten, traumabegeleider, conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon
(http://www.irenekersten.nl/

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen.

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie