xs sm md lg

Online scholing: Systemisch werken voor POH-GGZ Jeugd

Als POH-GGZ Jeugd bied je snelle, kwalitatieve en laagdrempelige zorg aan kinderen en jongeren binnen de huisartsenpraktijk. Kinderen en jongeren met psychosociale problemen worden vroegtijdig opgespoord, zo mogelijk worden zij kortdurend door de POH-GGZ Jeugd begeleid en behandeld binnen de huisartsenzorg en, indien nodig, wordt tijdig en gericht doorverwezen naar de eerste- of tweedelijns zorg.

In verband met de stijgende vraag naar de specialisatie POH-GGZ Jeugd, organiseren we specifieke scholingen Kind en Jeugd. Deze scholingen hebben als doel:

  • het ontmoeten van collega’s POH-GGZ Jeugd;
  • het uitwisselen van kennis en ervaringen;
  • het met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen en vraagstukken rondom Kind en Jeugd;
  • deskundigheidsbevordering d.m.v. een functie- en vakinhoudelijke kennissessie.

Inhoud van de scholing
Tijdens deze scholing krijgt de deelnemer een eerste inkijk in systemisch werken. Daarbij wordt uitleg gegeven over en hulpmiddelen bij diverse systemische begrippen (zoals bijvoorbeeld genogram). De deelnemer gaat het belang van deze systemische begrippen in zijn/haar werken eerder herkennen.

Eveneens zal stil gestaan worden bij thema's als loyaliteit en parentificatie (bijvoorbeeld bij echtscheiding, opvoedingsvraagstukken etc.). Eventuele individueel gepresenteerde klachten kunnen op deze manier mogelijk ook anders geïnterpreteerd worden. De deelnemer zal zich daarin meer bewust zijn van het belang van meerzijdig partijdig zijn en krijgt handvaten om met ouders en/of de jongere het gesprek aan te gaan.

Op deze intervisie avond staat leren met en van je collega’s centraal en wordt er vanuit eigen ervaringen en casuïstiek geoefend.

Doelgroep
Deze avond is bedoeld voor POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun. Ben jij als POH-GGZ nauw betrokken bij de hulp en begeleiding aan jeugdigen in de huisartsenpraktijk, heb je affiniteit met jeugd of wil je graag meer weten over diverse onderwerpen rondom jeugd-GGZ, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze kennis- en netwerkavonden Kind & Jeugd. Deelname aan de avond is kosteloos.

Data

  • Donderdag 3 december 2020 | VOL
  • Woensdag 9 december 2020 | VOL

Aan de scholing kunnen maximaal 8 à 10 personen per avond deelnemen.

Tijd
Van 18.30 tot 20.30 uur

Voorbereiding
Ca. 10 dagen voor aanvang van de online scholing ontvang je per e-mail enkele voorbereidende documenten als huiswerk vooraf.

Online scholing via Microsoft Teams
Je kan digitaal deelnemen aan deze scholing via een laptop, tablet of mobiele telefoon. We maken gebruiken van Microsoft Teams. Je hoeft zelf geen account/licentie voor Microsoft Teams te hebben. Je kan als gast gebruiker deelnemen. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor aanvang van de scholing een uitnodiging met een link om deel te kunnen nemen aan de scholing.

Docent
Wanda Hul, contextueel systeemtherapeut en eigenaar van Praktijk Over-Zien
Lees hier meer over deze trainer

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de avond, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze avond vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen