xs sm md lg

Scholing: Suïcidepreventie in de huisartsenpraktijk

In samenwerking met NHG en 113 suïcidepreventie bieden wij deze blended scholing ‘Suïcidepreventie in de huisartsenpraktijk’ aan.

Met de stijging van aantal suïcides (meer dan 30% in de afgelopen jaren) is zelfdoding een veel voorkomende doodsoorzaak. Meer patiënten met suïcidale gedachten zoeken hulp in de huisartsenpraktijk. In eerste instantie willen zij vooral gehoord en gezien worden in het contact.

Inhoud van de scholing

Het NHG biedt een e-learning met een aansluitende vaardigheidstraining (blended learning) aan om suïcidepreventie in de huisartsenpraktijk te bevorderen. De e-learning van een uur wordt vooraf door de deelnemers gemaakt en dient als theoretische basis voor de twee uur durende vaardigheidstraining.

In deze groepstraining worden vooral de professionele houding en een adequate bejegening van deze patiëntengroep geoefend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gesprekstechnieken die helpen om in relatief korte tijd de gedachten van de patiënt in kaart te brengen en een risico in te schatten.
Deze blended learning is gebaseerd op de Gatekeepertraining m.b.t. suïcidepreventie en op de concepten die 113 Online heeft ontwikkeld en is vooral geschikt voor huisartsen en POH’s-GGZ.

Doelgroep

Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Datum en locatie

  • Dinsdag 29 september 2020 (De locatie van deze scholing is gewijzigd naar MFC Het Kruispunt in Beugen) | VOL
  • Dinsdag 24 november 2020 (De Ruimte in Breda) | VOL
  • Maandag 18 januari 2021 (De Bantuin in Venlo) | Meld je aan

Aan de scholing kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Voorbereiding
Twee weken voor aanvang van de groepsbijeenkomst ontvang je van NHG per e-mail inloggegevens voor de e-learn omgeving van ELO. Hiervoor zullen wij jouw naam en e-mailadres delen met NHG.

Docent
De scholing wordt verzorgd door een expert op het gebied van suïcidepreventie.

Kosten
POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen. 

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond.

Alle scholingen zijn inclusief een lichte maaltijd
.

Accreditatie
Deze scholing is geaccrediteerd voor 3 uur bij de LV POH-GGZ (1 uur e-learning en 2 uur groepsnascholing).

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen