xs sm md lg

Scholing: Relatieproblematiek (EFT)

Als POH-GGZ kom je vaak in aanraking met relatieproblemen / systeemproblemen. Je richt je dan op de wisselwerking tussen de systeemleden en op de context waarin zich dat afspeelt. Het systemisch werken kun je doen vanuit verschillende theoretische modellen. Een daarvan is de hechtingstheorie. Het focus ligt hier op basisbehoeften van de mens. Het kan zijn dat cliënten je vertellen ruzies over ‘niets’ hebben en elkaar niet meer kunnen bereiken. In de relatie ontstaat verwijdering en beide partners voelen zich niet begrepen en eenzaam. Dr. Sue Johnson ontwikkelde emotionally focused therapy (EFT), een inmiddels internationaal bekend model.

Tijdens deze bijeenkomt maken we kennis met dit EFT-model. Deze training over EFT is gericht op kennismaking met het model en met de onderliggende gehechtheidstheorie. EFT is nadrukkelijk een emotie- en gehechtheidsgerichte therapie voor echtparen en gezinnen waarbij veel aandacht is voor de ervaringsgerichtheid.

Datum en locatie

  • Donderdag 28 november 2019 (Tilburg) | VOL

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken, met kennis van of ervaring met systeemgericht werken.

Beschrijving
Na een introductie van het model zal met oefeningen en dialoog onderzocht worden hoe deeltechnieken van de EFT-methodiek ingezet kunnen worden in de praktijk van de POH GGZ.

Doel van de training
De deelnemer:

  • kent de uitgangspunten van de hechtingstheorie en in het bijzonder de EFT-methodiek;
  • verkent eigen beginsituatie op het vlak van de EFT-methodiek en formuleert leeropgaven voor zichzelf;
  • is in staat een casus uit de praktijk te analyseren met behulp van het EFT-model;
  • is in staat de interactiecirkel waarin cliënten vastgelopen zijn, met behulp van het EFT-model met cliënten te bespreken.

Resultaat
De deelnemer heeft kennis genomen van het EFT-model en is in staat om vanuit dit model naar interactieprocessen te kijken.

Trainer
Marlies van Bemmel, relatietherapeut en personal coach. 
Lees hier meer over deze trainer.

Kosten

De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie