xs sm md lg

Scholing: Psychopathologie bij ouderen

Nederland telt in 2018 boven de 3,2 miljoen 65-plussers. Een steeds groter deel van hen mag zich zelfs 80- of 90-plusser noemen. Dit aantal stijgt en in 2040 leven er 4,7 miljoen 65-plussers in Nederland (26% van de totale bevolking), waaronder 2 miljoen 80-plussers.

Door de vergrijzing neemt ook het aantal kwetsbare ouderen toe. Dit zijn mensen die, meestal door ziekte of aftakeling, steeds meer het vermogen verliezen om zich geestelijk of lichamelijk staande te houden. Deze kwetsbaarheid wordt extra versterkt doordat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Deze groep mensen leiden vaak aan verschillende aandoeningen tegelijk, gebruiken veel medicatie die vaak door meerdere artsen (huisarts, specialist) zijn voorgeschreven. De vraag wordt dus steeds groter en de huisarts kan die hulp bieden samen met een POH-GGZ.

Doel en resultaat van de scholing
De scholing zal zowel theoretische kennisoverdracht als casuïstiek en praktische oefeningen bevatten, waarbij een actieve inbreng vanuit de groep wordt verwacht. Deelnemers hebben na afloop meer zicht op specifieke patiëntkenmerken passend bij de doelgroep ouderen, hebben een duidelijker beeld van de manifestatie en behandeling van psychiatrische ziektebeelden bij ouderen en hoe de oudere doelgroep zich op deze gebieden onderscheidt van de jongere patiënten.

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Datum en locatie

  • Donderdag 16 januari 2020, locatie Syntein in Boxmeer | Meld je aan

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Docent
Maud Zabransky-Bocken, GZ-psycholoog bij Mondriaan Ouderen in Zuid-Limburg
Lees hier meer over de docent

Kosten
POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH

Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen E-health. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond.

Alle scholingen zijn inclusief een lichte maaltijd.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie