xs sm md lg

Scholing: Problematisch middelengebruik en motiverende gespreksvoering

Iedereen krijgt in zijn of haar praktijk te maken met problematisch middelengebruik of verslaving. Vanwege een nog steeds heersend stigma en gevoelens van schaamte rondom dit onderwerp is de kans groot dat dit niet direct vanuit de cliënt gerapporteerd wordt. Hiernaast kan een gebrek aan kennis over middelen en de behandelmogelijkheden zorgen voor aarzeling bij de professional, immers: “onbekend maakt onbemind”. Een mogelijk nuttige toevoeging aan elk behandelaanbod gaat hierdoor verloren.

Datum en locatie
17 april 2018 (Tilburg) | Meld je aan
15 mei 2018 (Roosendaal) | Meld je aan

Tijd
17.30 tot 20.00 uur (inclusief een lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
Na afloop van deze scholing is de POH-GGZ bekend met de effecten van verschillende middelen en hun relatie tot andere klachten. Verder heeft men kennis over signalering, eenvoudige interventies en integratie van aanpak van middelen in de lopende behandeling.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn (maximaal 15 deelnemers per avond). Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie