xs sm md lg

Scholing: Ouderen

Nederland telt in 2018 boven de 3,2 miljoen 65-plussers. Een steeds groter deel van hen mag zich zelfs 80- of 90-plusser noemen. Dit aantal stijgt en in 2040 leven er 4,7 miljoen 65-plussers in Nederland (26% van de totale bevolking), waaronder 2 miljoen 80-plussers.

Door de vergrijzing neemt ook het aantal kwetsbare ouderen toe. Dit zijn mensen die, meestal door ziekte of aftakeling, steeds meer het vermogen verliezen om zich geestelijk of lichamelijk staande te houden. Deze kwetsbaarheid wordt extra versterkt doordat ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Deze groep mensen leiden vaak aan verschillende aandoeningen tegelijk, gebruiken veel medicatie die vaak door meerdere artsen (huisarts, specialist) zijn voorgeschreven. De vraag wordt dus steeds groter en de huisarts kan die hulp bieden samen met een POH-GGZ.

Datum en locatie

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
De training zal zowel theoretische kennisoverdracht als casuïstiek en praktische oefeningen bevatten, waarbij een actieve inbreng vanuit de groep wordt verwacht.
Deelnemers hebben na afloop meer zicht op specifieke patiëntkenmerken passend bij de doelgroep ouderen, hebben een duidelijker beeld van de manifestatie en behandeling van psychiatrische ziektebeelden bij ouderen en hoe de oudere doelgroep zich op deze gebieden onderscheidt van de jongere patiënten.

Trainer
Maud Zabransky-Bocken, (GZ-) psycholoog bij Mondriaan Ouderen.
Lees meer over deze trainer.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie