xs sm md lg

Scholing: Kind & Jeugd (verdieping (v)echtscheidingen/complexe scheidingen)

Beschrijving 
Over de effecten van een scheiding op kinderen is het nodige bekend: kinderen van gescheiden ouders lopen een sterk verhoogd risico om psychosociale problemen te ontwikkelen, vooral als de scheiding gepaard gaat met hevige en aanhoudende ouderlijke conflicten of met stressvolle gebeurtenissen.

Een deel van deze kinderen komt terecht in de jeugdhulpverlening en geestelijke jeugdgezondheidszorg. Niet altijd vormt de scheiding de directe aanleiding voor problemen bij het kind en voor de aanmelding, maar uit onderzoek blijkt dat de mate van ouderlijke conflicten in sterke mate samenhangt met de mate van angstgevoelens, depressieve gevoelens en agressief gedrag bij kinderen.

Doel van de scholing
De inhoud van deze scholing is gericht op het toepassen van gezins-/systeemgericht werken met een oplossingsgerichte attitude- en communicatiestijl. Tijdens de scholing komen de volgende onderwerpen aan bod: systeemtheorie en communicatietheorie, scheiding/(v)echtscheiding, KOPP problematiek,verstoorde ouder-kind band, behandelen/oefenen met casuïstiek uit de praktijk (oplossingsgerichte gespreksvoering).

Datum en locatie

  • Dinsdag 24 september 2019 (Eindhoven) | VOL
  • Dinsdag 8 oktober 2019 (Boxmeer) | Meld je aan

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken, die tevens de basisscholing Kind & Jeugd hebben gevolgd.

Trainer
Jan Wissink, psychotherapeut bij Herlaarhof

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie