xs sm md lg

Scholing: Kind & Jeugd (verdieping ADHD en medicatie)

Beschrijving
Deze scholing biedt verdiepende inzichten over AD(H)D bij kinderen, inzichten die ook praktisch toepasbaar zijn bij volwassenen.

We zullen kijken naar AD(H)D met aandacht voor de prikkelverwerking, informatieverwerking, leerstoornissen, hoogsensitiviteit en psychiatrische comorbiditeit, zoals autismespectrumstoornissen. Naast de medicatiestandaarden zullen ook middelen zoals CBDolie en Omega3 vetzuren worden besproken.

Hiernaast gaan we in op diagnostiek, de behandeling en de alternatieve behandelopties. We gaan niet expliciet in op standaard vragenlijsten en basale leefstijl adviezen, maar kijken we door de bril van de kinderpsychiater naar AD(H)D.

Doel van de scholing
Met deze scholing leer je kijken naar ADHD vanuit theorieën over sensorische informatieverwerking, en leer je hoe dit praktisch toe te passen in jouw spreekkamer.

Datum en locatie

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken, die tevens de basisscholing Kind & Jeugd hebben gevolgd.

Trainer
Karlijn Cobelens, kinder- en jeugdpsychiater én psychiater-coach voor volwassenen. 
Lees hier meer over deze trainer.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ. 

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie