xs sm md lg

Scholing: Kennis- en netwerkavond Kind & Jeugd

Als POH-GGZ Jeugd bied je snelle, kwalitatieve en laagdrempelige zorg aan kinderen en jongeren binnen de huisartsenpraktijk. Kinderen en jongeren met psychosociale problemen worden vroegtijdig opgespoord, zo mogelijk worden zij kortdurend door de POH-GGZ Jeugd begeleid en behandeld binnen de huisartsenzorg en, indien nodig, wordt tijdig en gericht doorverwezen naar de eerste- of tweedelijns zorg.

In verband met de stijgende vraag naar de specialisatie POH-GGZ Jeugd, organiseren we kennis- en netwerkavonden Kind en Jeugd. Deze bijeenkomsten hebben als doel:

  • Het ontmoeten van collega’s POH-GGZ Jeugd
  • Het uitwisselen van kennis en ervaringen
  • Het met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen en vraagstukken rondom Kind en Jeugd
  • Deskundigheidsbevordering d.m.v. een functie- en vakinhoudelijke kennissessie

Doelgroep
Deze avonden zijn bedoeld voor POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun. Ben jij als POH-GGZ nauw betrokken bij de hulp en begeleiding aan jeugdigen in de huisartsenpraktijk, heb je affiniteit met jeugd of wil je graag meer weten over diverse onderwerpen rondom jeugd-GGZ, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze kennis- en netwerkavonden Kind & Jeugd. Deelname aan de avond is kosteloos.

Kennissessie: Systemisch werken voor POH-GGZ Jeugd | Meld je aan

Datum en locatie

  • Donderdag 1 oktober 2020, locatie Praktijksteun in Eindhoven

Programma
Globaal ziet het programma van de avond er als volgt uit:

17.30 – 18.00 uur: Ontvangst met lichte maaltijd
18.00 – 18.45 uur: Uitwisseling kennis, ervaringen en ontwikkelingen
18.45 – 20.15 uur: Kennissessie
20.15 – 20.30 uur: Plenaire afsluiting

Tijdens deze actieve kennissessie/workshop, waarin we aan de hand van rollenspellen korte praktijksituaties zullen naspelen, krijgt de deelnemer een eerste inkijk in systemisch werken. Daarbij wordt uitleg gegeven over en hulpmiddelen bij diverse systemische begrippen (zoals bijvoorbeeld genogram). De deelnemer gaat het belang van deze systemische begrippen in zijn/haar werken eerder herkennen.
Eveneens zal stil gestaan worden bij thema's als loyaliteit en parentificatie (bijvoorbeeld bij echtscheiding, opvoedingsvraagstukken etc.). Eventuele individueel gepresenteerde klachten kunnen op deze manier mogelijk ook anders geïnterpreteerd worden. De deelnemer zal zich daarin meer bewust zijn van het belang van meerzijdig partijdig zijn en krijgt handvaten om met ouders en/of de jongere het gesprek aan te gaan.

Docent: Wanda Hul, contextueel systeemtherapeut en eigenaar van Praktijk Over-Zien
Lees hier meer over deze docent

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen