xs sm md lg

Scholing: Jeugd

De ontwikkelingen in de jeugdzorg leiden ertoe dat ook steeds meer kinderen en jongeren, met hun ouders, met psychische klachten bij de huisarts terecht komen. De huisarts heeft hierin als gezinsarts een belangrijke poortwachtersfunctie en het is van belang dat hij aandacht heeft voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind en de jongere.
De huisartsenzorg is de spil in de gezondheidszorg en kan de benodigde contextuele zorg bieden, continuïteit waarborgen, coördineren en monitoren. De vraag wordt dus steeds groter en de huisarts kan die hulp bieden, samen met een POH-GGZ.
De training Jeugd wordt verzorgd door Praktijksteun in samenwerking met een psychiater Kind & Jeugd.

Datum en locatie*
13 september 2018 (Eindhoven) | Meld je aan
2 oktober 2018 (Tilburg) | Meld je aan

*De definitieve data en locatie worden uiterlijk acht weken voorafgaand aan de scholing vastgesteld.

Tijd
17.30 tot 20.00 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training

De POH-GGZ is versterkt in het geven van goede zorg aan kinderen en jeugd met lichte GGZ problematiek. In deze training worden basale kennis, vaardigheden en hulpmiddelen aan de POH-GGZ overgebracht, zodat deze in de dagelijkse praktijk een eerste stap van bewust bekwaam handelen gemaakt kan worden.
Na deze training ben je op de hoogte van de verschillende levensfasen van kinderen/jeugd. Je hebt praktische handvatten aangereikt gekregen t.a.v. het herkennen van en omgaan met psychische klachten bij kinderen en jeugd. Daarbij ben je op de hoogte van wanneer te verwijzen, en naar wat/wie te verwijzen indien dit nodig is.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. 

Interesse?

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie