xs sm md lg

Scholing: E-health

Huiswerk, maar dan digitaal; dát is e-health. Het voordeel van het feit dat het digitaal is, is dat het daarmee ook interactief is. Zo kan de patiënt met mindfullness aan de slag en kijken naar een filmpje over een bodyscan, werken aan zijn/haar zelfbeeld of een training volgen om weer ‘fluitend naar je werk’ te kunnen.

In de praktijk zie je dat e-health, als de routine er wat in zit, een verandering in de agenda van de POH-GGZ betekent. Zo worden er weliswaar minder patiënten klassiek op de praktijk gezien, er gaan er op een dag meer door de vingers van de POH-GGZ. Hierbij is het een plezierige eigenschap dat e-health betekent dat de patiënt ook daadwerkelijk geactiveerd wordt, en zélf aan de slag is met zijn/haar herstel/herstellend vermogen. In een aantal gevallen ziet men een sneller en stabieler herstel van de patiënt, waarbij de mogelijkheid bestaat om een jaar lang terug te vallen op de modules die zijn doorlopen. Dit laatste zal ook aan de langdurige effecten van de geboden zorg een positieve bijdrage leveren.

Datum 
Eerste bijeenkomsten:

Terugkomdagen:

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)
*De definitieve data en locatie worden uiterlijk acht weken voorafgaand aan de scholing vastgesteld.

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam in huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
De POH-GGZ is geoefend in het inzetten van e-health en bekend met het platform Minddistrict.
Na de training is de POH-GGZ in staat e-health in te zetten bij patiënten op de huisartsenpraktijk.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van Praktijksteun en PRO-RCH kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 1 week voorafgaand aan de training, mits er nog vrije plaatsen zijn (maximaal 15 deelnemers per avond). Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Interesse?

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie