xs sm md lg

Scholing: Chronische psychiatrie

Bij ernstig psychiatrische patiënten (EPA) is sprake van een psychische stoornis, die zorg / behandeling noodzakelijk maakt en gepaard gaat met beperkingen in het sociaal en/of maatschappelijk leven. De EPA patiënt is gestabiliseerd en chronisch wanneer de klacht minstens 2 jaar onder controle is en een laag frequent contact met behandelaar voldoende is. Deze patiënten worden vanuit de specialistische GGZ langzaamaan steeds vaker terugverwezen naar de eerste lijn. Zijn we hier klaar voor? Wat is daar voor nodig?

Datum en locatie*

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
Na deze scholing kan de POH-GGZ signaleringsplannen opstellen met en voor chronische psychiatrische patiënten, familieleden en hulpverleners. Tevens is de POH-GGZ in staat vast te stellen of een chronische psychiatrische patiënt binnen de huisartsenzorg thuishoort. Tot slot is de POH-GGZ in staat samen met de huisarts de chronische psychiatrische patiënt te begeleiden.

Trainer
Karlijn Cobelens, kinder- en jeugdpsychiater én psychiater-coach voor volwassenen.
Lees hier meer over deze trainer.

Kosten

De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. 

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie