xs sm md lg

Scholing: Burn-out en spanningsklachten

Spanningsklachten komen voort uit stress. Dit kan leiden tot allerlei klachten zoals gevoelens van onrust, chaotisch gedrag, vergeetachtigheid, piekeren, concentratie- en slaapproblemen. Te hoge werkdruk, problemen op het werk of spanning in relaties of gezin kunnen een hoge tol eisen. Dat kan resulteren in overbelasting, uitputting en eventueel een burn-out. Dat is met name het geval als er in stressvolle perioden niet de gelegenheid voor herstel is, of wordt genomen, dan kan men overspannen en uitgeput raken. Burn-out is een erkend syndroom waarmee 5 tot 10 procent van de werkende bevolking op enigerlei moment een keer te maken krijgt.

Datum en locatie*
13 november 2018 (Eindhoven) | Meld je aan
6 november 2018 (Roosendaal) | Meld je aan

*De definitieve data en locatie worden uiterlijk acht weken voorafgaand aan de scholing vastgesteld.

Tijd
17.30 tot 20.00 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
De POH-GGZ leert signalen van stressklachten te herkennen, en welke signalen horen bij een burn-out: lichamelijke-, psychische- en gedragssignalen. Tevens wordt een burn-out herstelprogramma behandeld en krijgt de POH-GGZ praktische handvatten mee die inzetbaar zijn in de huisartsenpraktijk.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. 

Interesse?

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie