xs sm md lg

Scholing: Burn-out en spanningsklachten

De scholing burn-out & spanningsklachten wordt door Praktijksteun in samenwerking met Judith Op ’t Veld, (loopbaan)coach & trainer aangeboden. De scholing richt zich op het herkennen van signalen van burn-out en de uitleg hierover aan patiënten. Deelnemers krijgen tips voor de eerste stappen in de begeleiding. Iedere scholing kent een inleiding met theorie, een praktische toepassing voor de POH-GGZ met mogelijke oefeningen en een slot met daarin praktische tips, ook voor de dag na de scholing.

Datum en locatie

  • Dinsdag 14 mei 2019 (Tilburg) | De online aanmeldprocedure is gesloten. Neem bij interesse contact op met scholing@praktijkteun.nl
  • Donderdag 13 juni 2019 (Boxmeer) | Meld je aan

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Beschrijving
Spanningsklachten komen voort uit stress. Dit kan leiden tot allerlei klachten zoals gevoelens van onrust, chaotisch gedrag, vergeetachtigheid, piekeren, concentratie- en slaapproblemen. Te hoge werkdruk, problemen op het werk of spanning in relaties of gezin kunnen een hoge tol eisen. Dat kan resulteren in overbelasting, uitputting en eventueel een burn-out. Dat is met name het geval als er in stressvolle perioden niet de gelegenheid voor herstel is, of wordt genomen, dan kan men overspannen en uitgeput raken. Burn-out is een erkend syndroom waarmee 5 tot 10 procent van de werkende bevolking op enigerlei moment een keer te maken krijgt.

Doel van de training
De POH-GGZ is versterkt in het geven van goede zorg aan patiënten met spanningsklachten of een burn-out. In deze training worden basale kennis, vaardigheden en hulpmiddelen aan de POH-GGZ overgebracht, zodat deze in de dagelijkse praktijk een eerste stap van bewust bekwaam handelen gemaakt kan worden.

Resultaat
Na deze training ben je op de hoogte van de impact van een burn-out op fysiek en mentaal vlak en herken je de signalen/symptomen. Je hebt praktische handvatten aangereikt gekregen t.a.v. het herkennen van en omgaan met burn-out en spanningsklachten bij patiënten/volwassenen. Ook weet je welke stappen je samen met de patiënt kunt zetten en wanneer en naar wie te verwijzen, indien dit nodig is.

Trainer
Judith op ’t Veld, coach en loopbaanadviseur. 
Lees hier meer over deze trainer. 

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie