xs sm md lg

Scholing: Begeleiding van oncologische patiënten in de huisartsenpraktijk

Ieder jaar krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland te horen dat zij een vorm van kanker hebben. Veel van deze patiënten hebben voor, tijdens en na hun behandeling behoefte aan psychosociale ondersteuning. De rol van de huisartsenpraktijken wordt hierbij steeds belangrijker, aangezien de huisarts dichtbij huis, continue en persoonsgerichte zorg kan bieden. Deze zorg wordt vaak overgedragen aan de POH-GGZ. Daarom is het van belang dat de POH-GGZ meer weet over de oncologie patiënt en hoe veel voorkomende psychosociale gevolgen van een kankerbehandeling te begeleiden zijn.

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training
Na deze scholing heeft de POH-GGZ kennis en inzicht in verschillende fasen en aspecten van de ziekte en behandeling van de oncologische patiënt, zowel fysiek als mentaal, van waaruit de POH-GGZ de juiste begeleiding kan inzetten.
De scholing gaat in op theoretische kennis over verschillende aspecten op fysiek en mentaal gebied (‘care-thema’s’ en 5 levensgebieden) bij de oncologische patiënt, alsmede de copingstijlen.
De nadruk van de scholing ligt op praktische handvatten, direct toepasbaar op bestaande en toekomstige casuïstiek, waarbij de POH-GGZ meer inzicht krijgt in de instrumenten (lastmeter) en het gebruik ervan voor de oncologische patiënt en het gebruik van de sociale kaart (landelijk en regionaal).

Trainer

Harma Koelewijn- Pierik, trainer aan de Care Academy, docent en oncologieverpleegkundige, alsmede consulent bij Care for Cancer-Allerzorg. Harma heeft veel ervaring in basis psychosociale begeleiding van oncologische patiënten en hun naasten in de eerste lijn.

Datum en locatie

Tijd
Van 18.00 tot 20.00 uur, inloop van 17.30 uur

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd. Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ.

Aanmelden
Aanmelden kan via scholing@praktijksteun.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 week voorafgaand aan de training, mits er nog vrije plaatsen zijn (maximaal 15 deelnemers). Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie