xs sm md lg

Scholing: Begeleiding van oncologische patiënten in de huisartsenpraktijk

Ieder jaar krijgen ongeveer 100.000 mensen in Nederland te horen dat zij een vorm van kanker hebben. Veel van deze patiënten hebben voor, tijdens en na hun behandeling behoefte aan psychosociale ondersteuning. De rol van de huisartsenpraktijken wordt hierbij steeds belangrijker, aangezien de huisarts dichtbij huis, continue en persoonsgerichte zorg kan bieden. Deze zorg wordt vaak overgedragen aan de POH-GGZ. Voor een POH-GGZ is het daarom van belang meer te weten over de oncologie patiënt en hoe veelvoorkomende psychosociale gevolgen van een kankerbehandeling te begeleiden zijn.

Datum en locatie
20 september 2018 (Eindhoven) | Meld je aan
4 oktober 2018 (Roosendaal) | Meld je aan

Tijd
17.30 tot 20.00 uur (inclusief een lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Doel en resultaat van de training

De POH-GGZ heeft inzicht in de ziektefasen, kankerbehandeling en veelvoorkomende psychosociale gevolgen van deze behandelingen. Na het volgen van de scholing heeft de POH-GGZ praktische tips en handvatten gekregen t.b.v. de begeleiding van oncologiepatiënten.

Kosten
De kosten van de scholing bedragen € 150,-. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.
Tot 8 weken voorafgaand aan de scholing is het mogelijk je kosteloos af te melden. Bij aanmelding wordt per e-mail een factuur naar je opgestuurd, deze dient twee weken voor aanvang van de scholing te zijn voldaan.

POH-GGZ van Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.
POH-GGZ van huisartsenpraktijken die deelnemen aan het Zorgprogramma GGZ in Midden-Brabant krijgen 50% korting op deze scholing. 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en V&VN.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn (maximaal 15 deelnemers per avond). Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. 

Interesse?

 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie