xs sm md lg

Scholing: ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. In ACT wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten.

Het doel van deze introductietraining is het kennis laten maken van praktijkondersteuners GGZ met de basisbeginselen van de Acceptance and Commitment Therapy, hierna te noemen ACT. ACT is een manier van werken die toepasbaar is bij vrijwel iedere doelgroep/patiënt.

Datum en locatie
Deze introductiescholing bestaat uit 2 trainingsavonden. Je dient bij beide avonden aanwezig te zijn:

  • Dinsdag 10 september en dinsdag 17 september 2019 (Horst) | De online aanmeldprocedure is gesloten. Neem bij interesse contact op met scholing@praktijkteun.nl

Aan deze scholing kunnen maximaal 20 personen deelnemen. POH-GGZ medewerkers die werkzaam zijn in het Provico werkgebied krijgen voorrang.

Tijd
Van 18.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Inhoud van de training
In deze introductie training ACT komt het volgende aan bod:

  • Korte theoretische achtergrond ACT en verschillen/overeenkomsten met andere werkwijzen;
  • De zes pijlers van de Hexaflex worden behandeld: Mindfulness, Defusie, Waarden, Toegewijd Handelen, Zelf als Context en Acceptatie;
  • Middels veel oefeningen ervaart de deelnemer deze ‘pijlers’ zelf (experiëntieel leren).

Resultaat van de training
Na de introductie training hebben de deelnemers kennis over de inhoud en de mogelijkheden van ACT. Zij hebben aan den lijve ervaren wat ACT inhoudt. Zij kunnen op deze manier ervaren of de methodiek bij hun persoonlijke werkwijze en interesse past en of zij zich er meer in willen verdiepen.

Hoewel sommige ACT-oefeningen direct kunnen worden ingezet in de praktijk, is het wenselijk om deze niet als losstaand te zien maar als onderdeel van een geheel ACT traject. Om een volledig ACT traject aan te kunnen bieden, wordt het volgen van een ACT basisopleiding geadviseerd.  

Trainer
Marjolein Vleugel, GZ-psycholoog en eigenaar van Expertise Centrum ACT.
Lees hier meer over deze trainer. 

Kosten
De kosten bedragen € 150,- per trainingsavond. De scholing bedraagt dus € 300,- in totaal. Meld je je 8 weken of meer voorafgaand aan de scholing aan? In dat geval bedragen de kosten voor deze scholing per trainingsavond € 125,-. De scholing is inclusief een lichte maaltijd.

POH-GGZ van Praktijksteun, PRO-RCH en Provico kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en de VN&N.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie