xs sm md lg

Scholing: ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie. In ACT wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten.

Het doel van deze introductiescholing is het kennis laten maken van praktijkondersteuners GGZ met de basisbeginselen van de Acceptance and Commitment Therapy, hierna te noemen ACT. ACT is een manier van werken die toepasbaar is bij vrijwel iedere doelgroep/patiënt.

Inhoud van de scholing
In deze introductiescholing ACT komt het volgende aan bod:

  • Korte theoretische achtergrond ACT en verschillen/overeenkomsten met andere werkwijzen
  • De zes pijlers van de Hexaflex worden behandeld: Mindfulness, Defusie, Waarden, Toegewijd Handelen, Zelf als Context en Acceptatie
  • Middels veel oefeningen ervaart de deelnemer deze ‘pijlers’ zelf (experiëntieel leren).

Resultaat van de scholing.
Na de introductiescholing hebben de deelnemers kennis over de inhoud en de mogelijkheden van ACT. Zij hebben aan den lijve ervaren wat ACT inhoudt. Zij kunnen op deze manier ervaren of de methodiek bij hun persoonlijke werkwijze en interesse past en of zij zich er meer in willen verdiepen.

Hoewel sommige ACT-oefeningen direct kunnen worden ingezet in de praktijk, is het wenselijk om deze niet als losstaand te zien maar als onderdeel van een geheel ACT traject. Om een volledig ACT traject aan te kunnen bieden, wordt het volgen van een ACT basisopleiding geadviseerd.

Doelgroep
Praktijkondersteuners Huisartsenzorg (POH-GGZ) werkzaam binnen huisartsenpraktijken.

Datum en locatie
Deze introductiescholing bestaat uit 2 scholingssavonden. Je dient bij beide avonden aanwezig te zijn. We bieden twee locaties aan:

Breda - De online aanmeldprocedure is gesloten. Neem bij interesse contact op met scholing@praktijksteun.nl

  • Avond 1: Dinsdag 21 januari 2020, locatie De Ruimte in Breda
  • Avond 2: Dinsdag 28 januari 2020, locatie De Ruimte in Breda

Venlo - [VOL]

  • Avond 1: donderdag 30 januari 2020, locatie De Bantuin in Venlo
  • Avond 2: donderdag 6 februari 2020, locatie De Bantuin in Venlo

Aan deze scholing kunnen maximaal 20 personen deelnemen. 

Tijd
Van 18.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur (inclusief lichte maaltijd)

Docent
Marjolein Vleugel, GZ-psycholoog en eigenaar van Expertise Centrum ACT.
Lees hier meer over deze docent. 

Kosten
POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun kunnen kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

PRO-RCH
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij het zorgprogramma van PRO-RCH, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen Consultatie, E-health, Triage en Netwerkbijeenkomsten. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Syntein

Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Syntein, dan kan je kosteloos deelnemen aan de scholingen E-health. Voor de overige scholingen geldt een gereduceerd tarief van € 125,- per scholingsavond.

Provico
Ben je werkzaam bij een huisartsenpraktijk die aangesloten is bij Provico, dan kan je kosteloos deelnemen aan onze scholingen.

Ben je werkzaam bij een andere organisatie of ben je in dienst van de huisarts, je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze scholingen. De kosten van de scholingen bedragen € 150,- per scholingsavond. 

Alle scholingen zijn inclusief een lichte maaltijd.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor LV POH-GGZ en de VN&N (6 punten).

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Deze scholing vindt doorgang bij voldoende aanmeldingen. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie