xs sm md lg

Vacature: POH-GGZ (in combinatie met opleidingsplek) Noord-Limburg

Als GGZ-professional is het mogelijk om aan de slag te gaan als POH-GGZ in de huisartsenpraktijk. Hier bied je snel en zonder wachtlijsten hulp aan patiënten in een vertrouwde en laagdrempelige omgeving. Praktijksteun geeft GGZ-professionals de mogelijkheid om de POH-opleiding te volgen en daarnaast direct werkzaam te zijn in de huisartsenpraktijk. Hiervoor is het belangrijk dat je over ruime werkervaring binnen de GGZ beschikt en een passenede vooropleiding hebt gevolgd.

Wat ga je doen als praktijkondersteuner GGZ?
Je gaat direct aan de slag als volwaardig POH-GGZ in een van de huisartsenpraktijken in de regio van Venlo en Horst. In het eerste jaar volg je naast je werkzaamheden een POH-GGZ opleiding. Hiervoor ga je een keer in de twee weken een dag naar school en krijg je vanuit Praktijksteun maandelijks begeleiding. De kosten voor de opleiding en materialen worden volledig vergoed door ons.

In de huisartsenpraktijk ben jij de specialist als het gaat om geestelijke gezondheidszorg. Tijdens een eerste consult breng je samen met jouw patiënt diens klachten of problemen in kaart. Hierbij kan je denken aan depressies, angsten, rouwverwerking en stress. Nadat je het probleem hebt verhelderd kom je tot een advies zoals zelf behandelen of een doorverwijzing. Als je ervoor kiest om de patiënt zelf te gaan begeleiden dan is dit vaak een kortdurend traject. Hiermee ondersteun je de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale klachten. Je voert daarvoor o.a. de volgende werkzaamheden uit:

 • Het uitvoeren van triage en/of vraagverheldering
 • Het voeren van consultatie en (multidisciplinair) overleg met andere (GGZ-)hulpverleners uit de regio/wijk
 • Het geven van voorlichting en psycho-educatie aan de patiënt
 • Het opbouwen en onderhouden van je sociale kaart
 • Het inzetten en begeleiden van e-healthmodules

Dit ben jij!
Als POH-GGZ beschik je over goede sociale vaardigheden. Met jouw betrokkenheid en goede communicatieve vaardigheden weet je patiënten te stimuleren en motiveren. Het is belangrijk dat je ook goed kan reflecteren op je eigen handelen en dat je openstaat voor feedback tijdens intervisie, scholingen of begeleidingssessies. Daarnaast beschik je over minimaal 4 jaar relevante werkervaring en heb je een van de onderstaande opleidingen afgerond.

 • HBO-Verpleegkunde met differentiatie GGZ
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening met differentiatie GGZ
 • B-Verpleegkundige
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (Bs Social Work) met differentiatie GGZ

Als je een van de onderstaande opleidingen hebt afgerond dan is de aanvullende opleidingen niet nodig

 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)
 • Verpleegkundige Specialist GGZ
 • Universitaire opleiding Psychologie/ Master Gezondheidskunde richting GGZ

De opleidingseisen zijn een minimum, vanwege landelijk vastgesteld kwaliteitsbeleid niet flexibel. De eisen zoals hier gesteld zijn conform het beleid van de (lokale) zorgverzekeraar(s).

Wat krijg je van ons?
Praktijksteun biedt jou de mogelijkheid om de POH-GGZ-opleiding te volgen door alle opleidingskosten en lesmaterialen te vergoeden. Daarnaast ga je direct aan de slag in een huisartsenpraktijk in de regio van Venlo en Horst.

Bij Praktijksteun staan onze werknemers centraal. Je kan rekenen op ondersteuning vanuit de organisatie door onder andere coaching, begeleiding en intervisie. Ook hebben wij een divers scholingsaanbod waardoor jij je kennis kan blijven ontwikkelen. Daarnaast organiseren we regelmatig borrels en personeelsuitjes om de band met je collega’s te versterken. Hiernaast bieden wij je:

 • Een salaris tussen de € 3.188,- en € 4.173,-, conform de Cao Huisartsenzorg (schaal 8)
 • Maatwerk in begeleiding, diverse interne scholingen en intervisies
 • Een persoonlijk ontwikkelingsbudget, te besteden aan externe scholingen, cursussen of literatuur
 • Een eindejaarsuitkering
 • Een goede pensioenregeling via het PGGM

Wie zijn wij?
Praktijksteun kenmerkt zich als een, voor zorgbegrippen, platte organisatie. Dit betekent dat er korte lijnen zijn en indien nodig snel beslissingen kunnen worden genomen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, kwaliteit en aan de ontwikkeling van onze medewerkers. De bedrijfscultuur is te beschrijven als: oprecht, betrokken en bevlogen.

Praktijksteun is een zorgorganisatie binnen de GGZ-basiszorg. POH-GGZ die bij ons in dienst zijn, houden spreekuur binnen de huisartsenpraktijken waarmee wij samen GGZ-basiszorg leveren. Qua bedrijfsprofiel kan voor het dagelijkse werk de huisartsenpraktijk als uitgangspunt worden genomen. Als POH-GGZ werk je namelijk wekelijks binnen het team van de huisartsenpraktijk op vooraf vastgestelde vaste tijden en uren. Gemiddeld werken onze praktijkondersteuners GGZ in twee verschillende huisartsenpraktijken in eenzelfde regio, dit is uiteraard afhankelijk van het totale aantal beschikbare uren.

Procedure
De sollicitatieprocedure bij Praktijksteun bestaat uit een kennismakingsgesprek en een tweede sollicitatiegesprek. Als de procedure positief verlopen is dan ontvang je een contractvoorstel.

 Reageer op deze vacature!

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie