xs sm md lg

Sander Boes

Over deze werknemer


Sander Boes

Quote

Ga voor de ervaring!

Functie

POH-GGZ

Omschrijving

Mijn naam is Sander Boes, mijn achtergrond is sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV).
Inmiddels ben ik ruim 25 jaar werkzaam in de ambulante GGZ. Door de jaren heen heb ik in diverse settingen gewerkt.

Als SPV kijk ik naar het ”totaal plaatje”. Dat wil zeggen de psychosociale (hoe functioneert iemand in zijn directe omgeving) en intrapsychische (wat gebeurt er van binnen) context.
Ik stem met cliënt en collega’s (huisarts) af, wat nodig is. Dit kan wisselen tussen meer ondersteunende en begeleidende contacten, gericht op het vergroten van draagkracht, naar contacten met een meer op verandering gerichte inhoud.
Ik heb in de periode 2004-2006, actief geparticipeerd in het project “tussen de lijnen”. Zowel in uitvoerende als in de ontwikkelingszin. Dit betrof een gesubsidieerd project, waarbij SPV en vanuit de GGZ, actief werden in gezet in huisartsen praktijken. Dit was waarschijnlijk de voorloper van de huidige POH-GGZ.
In die tijd heb bij een aantal groepspraktijken in Eindhoven (Strijp) en Veldhoven, werkzaamheden uitgevoerd, zoals kortdurende klachtgerichte behandelingen, diagnostiek en screening, en consultatie naar huisartsen. Ik heb dit als bijzonder leuk en motiverend ervaren, in de overtuiging dat versterking van de GGZ in de eerste lijn, echt een verschil kan maken.

Ik ben dan ook erg blij dat ik via PRO nu de kans krijg om dit werk in de praktijk tot uitvoering te brengen.

De medewerkers

Terug naar de teampagina