xs sm md lg

Online scholing: Verlies- en rouwbegeleiding in tijden van corona

Rouw is een veel voorkomend onderwerp binnen de huisartsenzorg. Ieder mens krijgt te maken met verlies, maar in de huidige coronacrisis komt het onderwerp nu veelvuldig aan de orde. Het vinden van steun aan anderen kan enorm helpen bij een plotseling en onverwacht overlijden van een dierbare. Maar het omgaan met een verlies in deze periode kan ook extra zwaar zijn en leiden tot een sociaal isolement. Als POH-GGZ heb je een belangrijke rol bij rouwverwerking en kan je eraan bijdragen dat verlies alsnog een plaats krijgt.

Inhoud van de scholing
Deze blended scholing bestaat uit een korte e-learning en een online scholing. De e-learning, bestaande uit zes modules, neemt ca. 30 minuten van je tijd in beslag, en dient als theoretische basis voor de online groepsscholing.

Tijdens de scholing komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • stadia van het rouwproces en afscheid nemen;
  • complexiteit in corona tijden;
  • jouw rol als POH-GGZ.

Tijdens de online scholing is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp rouw en verlies, wordt casuïstiek besproken en worden ervaringen gedeeld over wat de huidige tijd doet met jou als hulpverlener.

Doelgroep
Deze scholing is met name bedoeld voor POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun of aangesloten bij Provico.

Datum

  • Donderdag 4 juni 2020 | VOL
  • Maandag 15 juni 2020 | Meld je aan

Aan de scholing kunnen maximaal 8 personen per avond deelnemen.

Tijd
Van 18.30 tot 20.30 uur

Voorbereiding e-learning
Ca. twee werkdagen voor aanvang van de online scholing ontvang je van de docent per e-mail inloggegevens voor de e-learning. Hiervoor zullen wij jouw naam en e-mailadres delen met de docent.

Online scholing via Microsoft Teams
Je kan digitaal deelnemen aan deze scholing via een laptop, tablet of mobiele telefoon. We maken gebruiken van Microsoft Teams. Je hoeft zelf geen account/licentie voor Microsoft Teams te hebben. Je kan als gast gebruiker deelnemen. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor aanvang van de scholing via Outlook een uitnodiging met een link om deel te kunnen nemen aan de scholing.

Docent
Irene Kersten, traumabegeleider, conflictbemiddelaar en vertrouwenspersoon.

Irene Kersten werkt als rouw en verliesbegeleider en heeft een praktijk gevestigd in Asten. Naast individuele trajecten werkt ze ook met groepen mensen die samen een verlies of andere schokkende gebeurtenis mee hebben gemaakt.  

Meer informatie over Irene Kersten is te vinden op www.irenekersten.nl

Kosten
POH-GGZ in dienst bij Praktijksteun (of aangesloten bij Provico) kunnen kosteloos deelnemen aan deze scholing.

Aanmelden
Aanmelden kan tot uiterlijk vier werkdagen voorafgaand aan de scholing, mits er nog vrije plaatsen zijn. Na aanmelding geen bevestigingsmail gekregen? Neem dan contact op met scholing@praktijksteun.nl

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen