xs sm md lg

Kennis- & Netwerkmarkt Provico

Op donderdagavond 24 oktober 2019 vindt de Kennis- & Netwerkmarkt Provico plaats in Gemeenschapshuis De Bantuin, Pastoor Kierkelsplein 20 in Venlo. Tijdens deze bijeenkomst heb je de mogelijkheid om kennis te maken met diverse zorgaanbieders en met hen in gesprek te gaan a.d.h.v. (anonieme) casuïstiek. Dit met als doel elkaar beter te leren kennen om een constructieve samenwerking te bevorderen.

De Kennis- & Netwerkmarkt zal in een informele sfeer plaatsvinden, we gaan in kleine groepjes uiteen zodat er voldoende ruimte is om met elkaat het gesprek aan te gaan.

We ontvangen jullie graag op 24 oktober vanaf 17.30 uur. Na een woord van welkom worden twee kennissessierondes aangeboden waarin het thema van jouw keuze interactief wordt besproken. In het aanmeldformulier kun je jouw voorkeur in thema's aangeven.

Programma

  • 17.30 – 18.00 uur: Ontvangst met lichte maaltijd 
  • 18.00 – 18.10 uur: Plenaire opening
  • 18.10 – 19.10 uur: Kennissessies voor en door netwerkpartners
  • 19.10 – 20.00 uur: Netwerkmarkt; ontmoet je netwerkpartners uit de GBGGZ en SGGZ, het sociaal domein en de licht verstandelijk beperkte zorg
  • 20.00 – 20.10 uur: Plenaire afsluiting
     

Kennissessies

1. Ervaringsdeskundigen
Door: Niki Peters, Relatiemanager Sociaal Domein bij Provico

Sinds jaar en dag worden ervaringsdeskundige zelfregiecoaches ingezet in de huisartsenzorg. Voor een toenemend aantal cliënten vormen zij een bron van hoop op een ander leven. Ze helpen mensen bijvoorbeeld om weer wat meer vertrouwen te krijgen in zichzelf, stappen te zetten om hun herstel vorm te geven of weer wat vaker buiten de deur te gaan. In deze kennissessie word je meegenomen in de bevindingen, de achtergrond van de werkwijze en worden een aantal voorbeelden uit de praktijk behandeld.

Een zelfregiecoach is er altijd op gericht niet uit te gaan van een bepaald aanbod maar juist die ander uit te nodigen om zelf ook iets te brengen. Daarom uitnodigen wij je uit om actief deel te nemen aan deze kennissessie. Misschien heb je bepaalde ideeën over ervaringsdeskundigheid of denk je aan een casus in je eigen praktijk waar een zelfregiecoach mogelijk iets voor kan betekenen.

2. Preventie: Voorkomen is beter dan genezen
Door: Harriet Leussink, Preventiewerker bij Vincent van Gogh

Het preventieteam van Vincent van Gogh organiseert samen metd de POH-GGZ laagdrempelige groepscursussen in de huisartsenpraktijken. Daarnaast wordt de expertise van Vincent van Gogh steeds regelmatiger ingezet voor patiënten in de huisartsenzorg. Dat kan in groepsverband of individueel. In deze kennissessie word je geïnformeerd over:

  • het huidige cursusaanbod van preventie voor volwassenen via Provico;
  • de MHFA cursus en verslavingspreventie;
  • KOPP/KVO ondersteuning voor ouders en kinderen.

Doelgroep

POH-GGZ werkzaam binnen huisartsenpraktijken die aangesloten zijn bij Provico of zich daar binnen afzienbare tijd bij gaan aansluiten.

Aanmelden

Meld je vóór 15 oktober a.s. aan voor de Kennis- en Netwerkmarkt via dit aanmeldformulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Accreditatie

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor POH-GGZ 

Vragen?

Voor vragen over deze bijeenkomst kun je terecht bij Suzanne Nijland, Relatiemanager Huisartsenzorg bij Provico, via e-mail: s.nijland@provico.nl

Aanmelden

Het aanmeldformulier is gesloten. 

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van PRO Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen

Lees verder

Klik door het onderstaande overzicht voor extra informatie