xs sm md lg

Als ik niet meer of geen volle dagen meer kan werken, kan ik dan andere dingen doen? Bijvoorbeeld de huisartsen helpen in de praktijk, of op de huisartsenpost (of in avonden) GGZ-werk uitvoeren?

Op dit moment is het op de meeste praktijken rustiger voor de huisarts. De assistentes hebben veel telefoon, maar het is vaak ook met een keuzemenu goed geregeld. Er is bijna op geen enkele huisartsenpraktijk nog spreekuur voor andere klachten dan acute zorg of corona-zaken. Dit zou heel goed ‘de stilte voor de storm’ kunnen zijn, omdat er meer mensen ziek gaan worden en omdat er ook meer zorgverleners uit gaan vallen doordat ze ziek zijn. Het is belangrijk dat je zelf ook oplet dat je zo min mogelijk risico loopt om (A) zelf ziek te worden of (B) anderen eventueel te besmetten.

Als het de komende weken toeneemt zoals verwacht, gaan er collega’s uitvallen doordat ze ziek zijn. Dan zal er een beroep gedaan worden op diegenen die kunnen ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door zorg op afstand te leveren voor diegenen die dat nodig hebben. Ook zijn we in gesprek in diverse regio’s om, wanneer het toeneemt, ook de druk op de huisartsenposten af te vangen. Dit bijvoorbeeld door telefonisch of via beeldbellen de GGZ-gerelateerde vragen die geen crisis zijn af te vangen.

Indien je vervangende werkzaamheden wilt oppakken, neem dan contact op met je regiocoördinator.

Meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan en maak kennis met de werkwijze van Praktijksteun.

Direct informatie aanvragen