xs sm md lg

LHV en NPCF lanceren nieuwe informatiesite

g26/03/2014

Huisartsen hebben er steeds vaker mee te maken: patiënten die vragen of bepaalde zorg vergoed wordt door hun zorgverzekeraar. Het is logisch dat mensen hiernaar vragen, gezien de steeds veranderende regels en het woud aan verzekeringsproducten. Maar wel lastig voor de huisarts, want deze heeft geen inzicht in de manier waarop patiënten verzekerd zijn.

En daarnaast wil de huisarts zijn tijd vooral besteden aan het leveren van goede zorg. Om de patiënt en de huisarts te helpen met dit probleem ontwikkelden het LHV en NPCF ‘watzegtmijnpolis.nl’. Bijna 4500 huisartsen in Nederland ontvangen de watzegtmijnpolis.nl campagne. Een simpele maar doeltreffende wachtkamerposter spoort patënten aan om naar de website gaan. Hier staat in duidelijke taal uitgelegd hoe iemand zélf uit kan zoeken of bepaalde zorg vergoed wordt door zijn of haar zorgverzekering.

Bron: LHV artsennet, 19 maart 2014, URL: http://lhv.artsennet.nl/Actueel/Nieuws6/Nieuwsartikel/LHV-en-NPCF-lanceren-watzegtmijnpolis.nl-2.htm, geraadpleegd op 19 maart 2014