xs sm md lg

Pastorie verandert in huisartsenpraktijk

g22/11/2012

Her en der staan dozen die nog moeten worden uitgepakt. Huisarts Philip Wout zit nog tot over zijn oren in de verhuizing. Zijn praktijk is verhuisd naar de voormalige pastorie, naast de kerk in Neerkant. Maandag gaat de praktijk open.

De pastorie is al in 2008 aangekocht door de Verenigde Apotheken Limburg. Eigenaar Jef Prickartz is een ondernemer die vooral in het zuiden veel combipraktijken (huisarts/apotheek) projectmatig realiseert. In Neerkant wordt het gebouw van de huisartsenpraktijk ook gebruikt als uitdeelpost van de Meijelse apotheek ‘De Grote Peel’. Enkele praktijkondersteuners ‘chronische ziekten’ en de GGZ hebben hier ook onderdak. Huisarts Wout: “Door onderhandelingen met de kerk en het verkrijgen van de nodige vergunningen heeft het allemaal erg lang geduurd. De eigenlijke verbouwing is in een jaar afgerond.”

Wout huurt het gebouw. “Mijn vorige praktijk was veel te klein geworden. Met twee assistentes, twee praktijkondersteuners en naast de behandelkamer maar één extra ruimte beschikbaar was het eigenlijk niet meer te doen”, vertelt de huisarts. “Ons takenpakket is in de loop der jaren ook flink uitgebreid en daar zijn extra mensen voor nodig.” Ook voor bloedprikken en kleinschalig laboratoriumonderzoek is in het nieuwe pand ruimte. “Om alles in goede banen te leiden heb ik een praktijkmanager aangetrokken”, aldus Wout.

Hij vervolgt: “Met drie behandelruimtes is ook de mogelijkheid ontstaan om een huisarts in opleiding in dienst te nemen. De bovenverdieping staat nu nog leeg, maar is uitstekend geschikt voor mensen in de gezondheidszorg. De twee grote ruimten kunnen worden verhuurd aan bijvoorbeeld een logopediste of consultatiebureau.”

Wouts patiënten komen uit Helenaveen, Meijel, Asten-Heusden en natuurlijk uit Neerkant. Samen met twee huisartsen uit Meijel is Wout eerder een samenwerkingsverband aangegaan. “Voor het overnemen van diensten, maar ook op het gebied van het beleid binnen het zorgcentrum St. Jozef in Meijel, waar wij alle drie werkzaam zijn.”

De nieuwe praktijk is te zien op zondag 16 december. De open dag is van 11.00 tot 14.00 uur.

Bron: Eindhovens Dagblad