xs sm md lg

Pure chocolade maakt kalm en tevreden

g07/05/2013

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: onderzoekers van de Swinburne University of Technology hebben aangetoond dat pure chocola goed is voor je humeur. Het vergroot je kalmte en tevredenheid.

Van nature zitten er in cacao en andere voedingsmiddelen polyfenolen. Deze stoffen hebben een positief effect op de gezondheid. Van pure chocolade wordt ook gedacht dat het je humeur verbetert. In deze studie wilden de wetenschappers aantonen of polyfenolen inderdaad de stemming beïnvloeden.
Chocoladedrank

Voor het onderzoek kregen 72 gezonde mannen en vrouwen van 40 tot 65 jaar een maand lang elke dag een chocoladedrankje. Ze kregen een drank met daarin 500, 250 of 0 milligram cacaopoplyfenolen. Alledrie de varianten zaten in dezelfde verpakking, zodat de proefpersonen niet wisten welke versie zij dronken.
Kalmer

Na een maand werd de proefpersonen gevraagd hoe ze zich voelden. Degenen die de chocoladedrank met de hoogste concentratie polyfenolen hadden genuttigd, bleken zich kalmer en tevredener te voelen dan de mensen die drank met minder polyfenolen hadden gedronken. Vrijwilligers die de versie met 250 milligram cacaopolyfenolen dronken, merkten geen verschil.De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology.

Bron: gezondheidsnet.nl