xs sm md lg

Werkstress toegenomen bij werkend Nederland

g12/11/2014

Ongeveer 66% van werkend Nederland heeft na het werk geen energie meer om dingen te gaan doen. Zo blijkt uit een stresstest gedaan door het Fonds Psychische Gezondheid, die door meer dan 74.000 mensen is ingevuld.

In het kader van de Week van de Werkstress (3 tot en met 7 november) vroeg de organisatie aandacht voor overbelasting van werknemers en het voorkomen van psychische klachten en een burn-out.

De stresstest geeft inzicht in onder andere ontspanning, herstel en mate van assertiviteit. In de test geeft 61% van de mensen aan dat wanneer het werk hen teveel wordt, zij nog harder gaan werken. Jean-Pierre van de Ven, psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid: “Harder gaan werken als het werk je boven het hoofd stijgt is begrijpelijk, maar niet wenselijk. Het is het tegenovergesteld van wat je zou moeten doen om werkstress en uiteindelijk een burn-out te voorkomen. Juist wanneer de werkdruk te hoog wordt is het belangrijk om momenten van ontspanning in te lassen en te leren ‘Nee’ te zeggen.”

Bron: http://www.ggznieuws.nl/home/bijna-tweederde-nederlanders-heeft-na-het-werk-geen-energie-meer/